ACTUALITATE, LIFESTYLE

Proteste față de vaccinarea obligatorie, în mai multe orașe din țară

Mii de persoane au protestat astăzi în mai multe oraşe din ţară faţă de vaccinarea obligatorie şi introducerea paşaportului de vaccinare. În Capitală, participanţii s-au adunat în parcul Izvor, în faţa clădirii Parlamentului. Mobilizarea s-a făcut pe reţelele sociale. Participanţii au adus cu ei steaguri tricolore, precum şi pancarte cu mesaje prin care cer libertatea de a alege. Proiectul de lege privind vaccinarea obligatorie, propus în urmă cu mai mulţi ani, este în dezbatere parlamentară.

Proteste cu mii de oameni, față de vaccinarea obligatiorie

“Nu împotriva vaccinării, dar pentru LIBERTATEA de a decide”, a fost sloganul anunţat de către iniţiatorii acţiunii – Alianţa Părinţilor şi alte patru asociaţii, Pro Consumatori, Medici pentru Consimţământ Informat, Neam Unit şi Pro Decizii Informate.

Cei prezenţi au spus că sunt nemulţumiţi că în proiectul de lege privind vaccinarea persoanelor în România aflat în dezbaterea Camerei Deputaţilor sunt conţinute prevederi referitoare la obligativitatea vaccinării pentru întreaga populaţie, atât copii cât şi pentru adulţi, dar şi la unele amenzi uriaşe în caz de refuz.

La manifestaţia care a început în jurul orei 15,00 în Parcul Izvor din faţa Palatului Parlamentului s-au alăturat şi membri ai formaţiunii politice Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), printre care şi copreşedinţii partidului – Claudiu Târziu şi George Simion.

Acţiuni similare de sunt organizate duminică după amiază şi în alte oraşe din ţară, cum ar fi Oradea şi Sibiu, Cluj-Napoca, Bistrița.