POLITICĂ

Internațional. Proteste la Chișinău

În mai multe oraşe din Republica Moldova au avut loc, astăzi, proteste organizate de opoziţia pro europeană, iar la Chişinău manifestanţii au pichetat sediul forţelor de intervenţie ale poliţiei. Protestatarii au venit cu mesaj către polițiști să nu îndeplinească ordinele ce nu corespund funcției și să apere poporul.

Potrivit organizatorilor, manifestații cu genericul: “Apărați poporul, nu uzurpatorul” au avut loc, astăzi, la Bălți, Ungheni, Cahul, precum și în alte câteva localități. Mișcarea de Rezistență Națională a fost creată ca reacție la decizia de invalidare a alegerilor pentru Primăria Chișinăului, câștigată de unul dintre liderii opoziției pro europene, Andrei Năstase, relatează radio romania actualitati.

Printre liderii mișcării sunt reprezentanți ai trei partide de opoziție și ai societății civile.

Protestatarii cer validarea alegerilor din Chișinău și sancționarea judecătorilor care au invalidat scrutinul, precum și anularea sistemului mixt de vot. Uniunea Europeană a decis să suspende finanțarea pentru Republica Moldova, considerând că au fost încălcate principiile democratice.

foto: radiochisinau.ro