POLITICĂ

PSD a mai dat încă o lege cu dedicație pentru UDMR

PSD, încă o lege cu dedicație pentru UDMR: a scutit ONG-urile minorităților de la obligația de a raporta beneficiarii finali, obligație valabilă pentru toate celelalte ONG-uri.
PSD a votat în comisiile juridică și de buget din Camera Deputaților un amendament cu dedicație pentru UDMR la legea pentru combaterea spălării banilor, transmit Ziare.com și HotNews.ro. Amendamentul exclude ONG-urile minorităților de la obligația valabilă tuturor celorlalte ONG-uri de a raporta la stat beneficiarii finali ai activităților.
Potrivit Ziare.com, un nou articol exonerează de la obligația de raportare a beneficiarilor finali ”organizațiile cetățenilor aparținând minorităților naționale, membre ale Consiliului Minorităților Naționale”.

Potrivit legii de prevenire a spălării banilor, discutată marțea trecută în comisia juridică a Camerei Deputaților, noțiunea de “beneficiar real” includea în cazul asociațiilor și fundațiilor “persoanele fizice sau, în cazul în care acestea nu au fost identificate, categoria de persoane fizice în al căror interes principal asociația sau fundația a fost înființată sau funcționează”.

De asemenea, legea prevede ca reprezinta “entități raportoare” fundațiile și asociațiile, federațiile, precum și orice alte persoane juridice de drept privat fără scop patrimonial.

Foto: InquamPhotos / George Călin

VREMEA

Roubaix Nord-Pas-De-Calais France
Parţial noros
Parţial noros
5°C
Vânt: 22 km/h N