POLITICĂ

PSD-ALDE au pierdut majoritatea la Camera Deputaţilor. PNL a cerut revocarea lui Liviu Dragnea şi Florin Iordache

Momente tensionate, astăzi, în plenul Camerei Deputaţilor, după ce PNL a cerut revocarea din funcţie a conducerii acestui for, susţinut în acest demers de USR şi PMP.

Liberalii îl acuză pe Liviu Dragnea că a încălcat regulamentul şi Constituţia, iar pe Florin Iordache că ar fi condus şedinţa fără să fie desemnat.

Reprezentanţii PSD şi ALDE au refuzat, însă, discutarea acestei solicitări. Liberalii l-au acuzat pe preşedintele Liviu Dragnea de încălcarea Constituţiei şi a regulamentului. Totodată, au spus că vicepreşedintele acestui for, Florin Iordache, nu a fost desemnat legal să conducă şedinţa de plen. Solicitările PNL de revocare au fost susţinute de parlamentarii USR şi PMP, care au cerut insistent, alături de colegii liberali, supunerea la vot a acestor cereri. Deputaţii PSD şi ALDE au refuzat, invocând Regulamentul Camerei Deputaţilor.

Deputaţii opoziţiei au bătut cu palmele în bănci la toate intervenţiile puterii, iar liberalii au ameninţat şi cu intrarea în grevă parlamentară, dacă cererile lor nu sunt supuse la vot.

După încercarea vicepreşedintelui Camerei, deputatul PNL Marilen Pirtea, de a prelua conducerea şedinţei, când a şi supus la vot introducerea pe ordinea de zi a plenului a cererilor de revocare, social-democratul Florin Iordache a suspendat şedinţa, invocând lipsa de cvorum.

PNL susţine, însă, că votul a fost valabil şi că opoziţia va putea să supună votului final cele două cereri într-o altă şedinţă de plen a Camerei Deputaţilor.