POLITICĂ

PSD-ALDE creează paradisuri fiscale pentru clientela de partid

Uniunea Salvaţi România condamnă ferm decizia coaliţiei PSD-ALDE, susţinută de UDMR şi minorităţile naţionale, de a crea pe teritoriul României zone cu regim derogatoriu de la regimul fiscal, adică mini paradisuri fiscale, în care oamenii de afaceri apropiaţi puterii să se îmbogăţească fără a plăti taxe şi impozite la stat.

Parlamentarii Uniunii Salvaţi România s-au opus proiectului iniţiat de senatorul PSD Şerban Nicolae încă de la depunerea acestuia, aşa cum au făcut-o şi în şedinţa de marţi a plenului Camerei Deputaţilor.

“Este proiectul prin care domnul senator Şerban Nicolae a propus să se creeze un regim derogatoriu de la regimul fiscal, adică nişte paradisuri fiscale pentru prietenii care au afaceri în zonele acestea. Preocuparea principală a Parlamentului pare să fie rezolvarea unor interese de grup, a unor interese de găşti. Acest proiect este o ruşine la adresa cetăţenilor oneşti care plătesc taxe şi impozite”, a declarat Stelian Ion, vicelider al grupului USR şi membru în Comisia juridică a Camerei Deputaţilor.

Proiectul adoptat marţi de Parlament tot pe repede-înainte – dimineaţa în comisiile de specialitate, la prânz în plenul Camerei Deputaţilor – este un proiect cu dedicaţie pentru băieţii deştepţi din PSD şi din proximitatea partidului. Băieţi deştepţi precum cei care au pus mâna pe Insula Belina. Sau precum cei care fac bani frumoşi din jocurile de noroc.

Dacă proiectul adoptat de PSD-ALDE, cu susţinerea UDMR şi a minorităţilor, va ajunge să intre în vigoare, fericiţii beneficiari ai regimului derogatoriu vor avea scutire de la taxa pe teren şi o cotă redusă de TVA, la care s-ar putea adăuga alte scutiri şi facilităţi, temporare sau permanente, decise de autorităţile publice locale.

Toate acestea în timp ce milioane de români se trezesc că au conturile blocate de ANAF pentru neplata la timp a datoriilor către stat, chiar dacă este vorba de sume modice, iar companii din domenii strategice, precum energie şi telecomunicaţii, s-au trezit cu taxe mărite prin nociva OUG 114.

USR cere coaliţiei PSD-ALDE să înceteze să adopte legi în beneficiul propriu. Hoţia a mers prea departe, nici un partid aflat vremelnic la putere nu trebuie să dea tunuri direct prin lege!