ACTUALITATE, ECONOMIC

PSD demarează campania #JosFacturile! privind strângerea de semnături pentru plafonarea facturilor la energie şi gaze

În toate organizaţiile judeţene, membrii PSD le vor explica românilor avantajele acestui proiect care nu doar blochează pentru 6 luni orice scumpire a facturii la energie şi gaze naturale, dar oferă consumatorilor şi o compensaţie pentru majorările de preţ operate deja de furnizori. Oricine poate semna şi online pentru susţinerea acestui proiect la următoarea adresă: https://www.psd.ro/plafonare-preturi-energie/.

Toate semnăturile strânse vor fi depuse la Parlament, în timpul dezbaterilor asupra proiectului legii iniţiate de PSD, pentru a-i convinge pe reprezentanţii puterii să voteze pentru întrajutorarea a sute de mii de familii de români.

Proiectul PSD este singura soluţie concretă care garantează – până la primăvară – menţinerea facturilor energetice ale tuturor consumatorilor casnici la un nivel suportabil.

Mai mult, varianta PSD oferă românilor şansa de a reduce cu până la 43% preţurile la energie faţă de ofertele primite în ultimele săptămâni, prin introducerea preţului mediu al energiei în perioada martie-septembrie.

Sloganul acestei campanii, #JosFacturile a fost lansat de o româncă din Diaspora, Codruţa Filip, membru PSD care a organizat un protest simbolic împotriva creşterii facturilor la energie în faţa Parlamentului European din Strasbourg.

O contribuţie importantă a venit şi din partea europarlamentarilor social-democraţi care au iniţiat o rezoluţie solicitând o dezbatere europeană în legătură cu scumpirea energiei. În urma acesteia, Comisia Europeană ar urma să vină cu soluţii concrete în sprijinul consumatorilor, mai ales a celor din familiile cu venituri foarte mici.