POLITICĂ

PSD exclude primarii care atrag fonduri europene. Recent, edilul din Turda

Primarul orașului Turda, Cristian Matei, a fost exclus din PSD din cauza „repetatelor încălcări ale statutului”. Orașul Turda este cunoscut după ce a atras aproape 100 de milioane de euro din fonduri europene pentru finanțarea a 19 proiecte. Municipiul Turda, este un exemplu de administrație locală chiar și pentru orașe mai mari care atrag mult mai puține fonduri europene.

Surse din partid citate de Mediafax spun că primarul a fost exclus din cauza deputatului Cristina Burciu, din zona Turda, care a votat pentru investirea Guvernului Orban și „trebuia dat un semnal că se face curățenie la Turda”. La rândul sau, deputatul PSD Cluj, Horia Nasra, a transmis un comunicat de presă, în care arată că „intrușii cocoțați în fruntea PSD Cluj au încropit nestatutar un birou municipal în Turda și l-au exclus din PSD pe Matei Cristian, primarul municipiului Turda”.

Primaria Turda, condusa de Cristian Matei, a semnat în ultima perioadă 13 contracte mari de finanțare din fonduri europene pentru proiecte care se află deja în implementare, la care se adaugă 3 proiecte admise la finanțare și 3 proiecte aflate în faza de evaluare. Valoarea totală a celor 19 proiecte este de 453 de milioane de lei, adică aproape 100 de milioane de euro, declara Cristian Matei la începutul lunii noiembrie.

sursa: satmareanul.ro