ULTIMA ORĂ, ACTUALITATE, POLITICĂ

PSD își mai adaugă 120 de ani de istorie. Socialismul a fost celebrat astăzi în mai multe orașe

Distribuire articol:

PES Activists în România a celebrat astăzi 125 de ani de la fondarea primului partid social-democrat din România, la 100 de ani de la Marea Unire.
Preşedintele organizaţiei, Victor Negrescu, a declarat că stânga românească rămâne ataşată valorilor sale, fiind puternic reprezentată în familia politică europeană.
Ministrul delegat pentru fonduri europene, Victor Negrescu, a vorbit despre istoria social-democraţiei în România şi despre contribuţia fruntaşilor acestei mişcări la înfăptuirea Marii Uniri.
Victor Negrescu: Şi PSD este un partid istoric, un partid cu vechime, un partid al cărui trecut contează, un partid care a marcat practic definirea statului român.

Motivul pentru care am legat partea de 125 de ani de centenarul Marii Uniri este dat de faptul că uneori uităm contribuţia importantă avută de mişcarea social-democrată pentru realizarea unirii cu Transilvania.

Foarte mulţi dintre cei care animau mişcarea social-democrată au sprijinit acest demers şi au sprijinit acest demers într-o manieră consistentă, într-o manieră organizată, conducând practic la crearea a ceea ce înseamnă astăzi Marea Unire.
La evenimentul care s-a desfăşurat concomitent la Bucureşti, Alba Iulia şi Chişinău au participat câteva sute de militanţi Pes Activists

Distribuire articol: