PSD la capăt de drum?

Autor: Dan Turturică

Nu văd niciun lider PSD care să poată face o figură decentă în cursa pentru Cotroceni, dar din toate variantele posibile Viorica Dăncilă întruchipează cel mai bine criza prin care trece de multă vreme acest partid. Au ajuns o adunătură mafiotă a cărei singură variantă de supraviețuire a rămas să-și aleagă drept lider cea mai insipidă și mai mediocră figură, o formă fără fond al cărei singur merit este că nu stârnește atâta revoltă în electoratul anti-pesedist precum Firea, Teodorovici și alte figuri sinistre.

Cu toate acestea, repet ce am spus și acum câteva săptămâni când devenise certă candidatura ei. Are șanse foarte mari să intre în turul doi. Cine o subestimează și se va culca pe o ureche că Dăncilă e ca și bătută, s-ar putea să aibă o mare surpriză.

Rezultatul de la europarlamentare a fost posibil deoarece a existat o mobilizare extraordinară a electoratului anti-PSD. Cu Dăncilă candidat, o mobilizare comparabilă este puțin probabilă. Firea și Teodorovici ar fi fost mai capabili să se apropie de performanța lui Dragnea și să scoată lumea la vot împotriva lor cu mic cu mare. Iar dacă PSD adună măcar și cele 2 milioane de voturi pe care le-a luat la europarlamentare, minimul său istoric, procentul îi va fi suficient ca să-și asigure intrarea în runda finală.
Ideea că baronii partidului nu vor trage pentru Dăncilă este falsă.

Grupul infracțional organizat care își spune PSD intră în sevraj dacă este decuplat de la banii statului. O ratare a locului doi le-ar garanta că își vor lua adio de la putere pentru multă vreme de acum încolo. Se vor agăța cu dinții de candidatura lui Dăncilă pentru că a rămas singura lor speranță!

Titlul aparține redacției Nota BN

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.