PSD nu mai păcălește pe nimeni în Europa

Autor: Adrian Baboi Stroe

Dezbaterea de pe 1 octombrie a Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne a Parlamentului European dedicată situației din România scoate în evidență poziția tot mai precară a României în context european.

Discursul prim-vicepreședintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, și răspunsurile sale la întrebările europarlamentarilor conțin un diagnostic sever al derapajelor regimului Dragnea.

1. România va înregistra un grav regres din punctul de vedere al independenței justiției și al luptei împotriva corupției, dacă modificările legilor justiției și ale codurilor penale vor fi adoptate în forma propusă de coaliția PSD-ALDE.

2. Protocoalele secrete trebuie să fie făcute publice şi investigate, dar nu pot fi folosite ca scuză pentru a justifica schimbări în legislaţie care ar limita lupta împotriva corupţiei.

3. Comisia Europeană nu va ezita să aducă Guvernul României în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene dacă regulile europene nu vor fi respectate.

4. Derapajul regimului de la București către autoritarism și violență a fost sancționat explicit. Reprimarea violentă a protestului pașnic din data de 10 august este deja un fapt evident, care afectează grav prestigiul României ca stat membru al Uniunii Europene.

Poziția României ca stat membru al UE este grav deteriorată de acțiunile iresponsabile ale guvernării PSD-ALDE. Este limpede, în același timp, că eforturile mașinăriei de propagandă și lobby extern ale regimului Dragnea nu păcălesc pe nimeni. Derapajele antidemocratice au devenit prea grave și vizibile pentru a mai putea fi escamotate.

Nota de plată a acestei guvernări incompetente și iresponsabile va fi plătită, din păcate, de cetățenii români.

articol apărut pe siteul impreunapentruromania.ro

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.