POLITICĂ

PSD, Pro România și ALDE vor avea candidați unici la alegerile locale. A fost anunțată prima alianță electorală

PSD, Pro România și ALDE vor merge împreună în alegerile locale de la nivelul județului Bistrița Năsăud, a anunțat luni președintele PSD Bistrița, Radu Moldovan, într-o conferință de presă la care au participat și liderii județeni ai Pro România și ALDE. Alianța va avea candidați unici la toate primăriile din județ, precum și la șefia Consiliului Județean.

„Ne pregătim de alegerile locale. Astăzi s-a materializat o discuție care are loc de ceva timp, de câteva luni, vizavi de construcția unei alianțe politice pentru alegerile locale. Mă bucur foarte mult că am ajuns la final, bătând în cuie tot ce era de bătut în cuie. În următoarele zile protocolul încheiat astăzi va fi finalizat și semnat și va fi discutat de fiecare partid în cadrul structurilor statutare. Concluzia sau sinteza acestui protocol este următoarea: se va constitui o alianță electorală la nivelul județului Bistrița-Năsăud între PRO România, ALDE și PSD, care va avea candidați unici pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Bistrița – Năsăud și cele 62 de primării din județul Bistrița-Năsăud”, a anunțat președintele CJ Bistrița Năsăud și liderul organizației județene a PSD, Radu Moldovan, citat de ziardebistrița.ro.

Radu Moldovan a mai precizat că în urma unor analize sociologice și în urma consultărilor cu fiecare UAT se va lua decizia dacă peste tot se va merge pe liste comune și pentru Consiliul Local și pentru Consiliul Județean.

Ioan Monița, președintele ALDE Bistrița-Năsăud a precizat că a primit acceptul conducerii centrale a partidului pentru a face parte din această alianță.

Noua alianță va avea o denumire și un semn electoral, însă acestea nu au fost făcute publice deocamdată.