PSD și ALDE, acord pe Legea offshore. 50% din gazul extras din Marea Neagră se va tranzacționa pe piața din România

După săptămâni de negocieri tensionate, PSD si ALDE au ajuns la un consens pe tema legii offshore. Proiectul a fost întors odată în Parlament, adoptat în Senat și blocat apoi la dezbaterile din Camera Deputaților. ALDE nu era de acord cu setul de condiții pe care PSD voia să le impună companiilor care extrag petrol din Marea Neagră.

După discuții repetate între reprezentanții PSD și cei ai ALDE s-a ajuns la un acord de principiu. Gazul extras din Marea Neagră se va tranzacționa în proporție de 50% pe piața din România.

Investiția celor care vor opera astfel de exploatări petroliere se reduce la maximum 3% din impozitul pe venit suplimentar, la jumătate din formula care fusese adoptată în Senat.

În ceea ce privește impozitul suplimentar acesta reprezintă mărul discordiei, asta deoarece și cei de la UDMR și cei din opoziție atrag atenția că forma de calcul cu care a venit Ministerul de Finanțe este una incompletă și nu oferă în acest moment o viziune clară asupra metodei de calcul a acestui impozit suplimentar.

Marți este așteptat la ședință și ministrul Finanațelor pentru a veni cu explicații.

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.