ULTIMA ORĂ, ACTUALITATE, DIN TRANSILVANIA

Radu Moldovan și-a reluat limbajul care l-a consacrat în partidul corupților.

Distribuire articol:

La conferința de alegeri a PSD Bistrița de sâmbătă, președintele PSD BN, Radu Moldovan, i-a denumit NENOROCIȚI pe toți cei care s-au opus realizării așa-zisei centuri a orașului prin dealul Codrișor. Tot la această conferință, președintele PSD  a impus votarea unei rezoluții pentru luarea unui credit bancar pentru modernizarea străzilor din oraș. 10 ani i-au trebuit lui Radu Moldovan să înțeleagă asta. Lui Ovidiu Crețu îi trebuie mai mulți, fiindcă spre uimirea PSD-iștilor care au fost atenți la ce vorbește, a criticat propunerea președintelui CJ BN în plenul conferinței. Până la urmă PSD-iști au dat like și propunerii lui Radu Moldovan pentru achiziția unui credit și propunerii lui Ovidiu Crețu, care propunea să nu se ia credit. Doar e conferința PSD-ului. Tot la această conferință de numire a viceprimarului pe funcția de președinte al PSD la nivel de municipiu, am auzit, în premieră, că în județul nostru au fost investiți UN MILIARD DE EURO. Tot Radu Moldovan este autorul enormității. Fraților, cu un miliard de euro depășeam Cluj-Napoca. De bine de rău acolo mergem la Campionatul European de Baschet, la Capionatul Mondial de Gimnastică, la mari turnee de tenis, am mers să vedem naționala campioanei mondiale Norvegia la handbal și la meciurile naționalei de fotbal. Tot la Cluj a ajuns Manchester United, Bayern Munchen, Chelsea Londra. La Cluj mergem la UNTOLD și Depeche Mode. Voi ne dați Festivalul Usturoiului, Învârtita de la Salva și Înstruțatul boului. În 2012 când ați intrat la CJ, Gloria Bistrița era în Liga Națională și juca cu Steaua, astăzi nu mai există. În patru ani ați pus-o pe butuci. Dar să revenim.

Sigur că nu o să amintim toate etapele așa-zisului proiect al centurii însă trebuie precizate câteva lucruri.

Centura respectivă nu s-ar fi făcut oricum. Nimeni nu este nebun în lumea aceasta să finanțeze cu 170 milioane euro o centură de 12 km, cu o bandă pe sensul de mers. Nici Uniunea Europeană, nici FMI, nimeni. Acel drum, fiindcă nu e vorba de o centură ocolitoare (centurile nu trec la 200 m de centrul unui municipiu reședință de județ) nu face legătura cu nimic. Traficul spre Maramureș nu se poate descărca, el va fi întotdeauna prin nord, iar peste 90% din ECONOMIA JUDEȚULUI se află în nordul orașului, toată marfa trecând prin actuala centură. Nu mai socotim traseul plin de curbe, cu o singură bandă, care ar fi fost mereu blocat, în special în așa-zisul sens giratoriu de la podul Jelnei. Totuși nu înțelegem de câți ani are nevoie PSD-ul să conducă orașul, județul și țara pentru a face proiectarea unui traseu care să ocolească orașul. Nu să-l facă, ci doar să producă o documentație tehnică. Binențeles că dacă n-au reușit în 10 ani, nu o să reușească niciodată. Și Ponta și-a anunțat demisia din Parlament dacă până în 2016 nu termină autostrada București-Brașov. Nu e gata proiectarea, n-are rost să vorbim de autostrada în sine. Însă PSD ne-a obișnuit și știm că arma lui e diversiunea. Tocmai îi pregătește pe bistrițeni pentru ce urmează.

PSD-ul, se pregătește pentru nenorocirea de după 11 septembrie 2017.

În 11 septembrie începe anul școlar, iar Bistrița va fi sufocată de trafic. Asta nu are nicio legătură cu traficul de tranzit, cu centura imaginară a lui Radu Moldovan, care e obișnuit să taie panglici la niște ulițe din județ. Chiar dacă nicio mașină din afară nu va tranzita Bistrița, în orele de vârf și nu numai, orașul tot va fi paralizat. Numărul mare de mașini și lipsa unor măsuri pe care le redăm mai jos sunt principalele cauze. Dimineața bulevardele vor fi blocate, fiindcă soluțiile date de specialiștii care au realizat studiul de trafic prevedeau câteva măsuri clare, iar ele nu s-au realizat. De fapt asta e marea problemă a orașului astăzi. PSD conduce orașul de 10 ani, județul de 5 și țara de aproape 6 ani, iar de vină aflăm că suntem ceilalți.

Dar să trecem în revistă măsurile pe care trebuia să le aplice administrația PSD pentru ca orașul să aibă un trafic normal. Strategia de dezvoltare a fost propusă și votată de toți consilierii locali. Ovidiu Crețu și Radu Moldovan au făcut mare tam-tam, laudându-se peste tot că Bistrița are o strategie de dezvoltare aprobată, pe care o vor pune în aplicare imediat. Hai să le amintim acestor NENOROCIȚI ce au susținut și votat și ce susțin și astăzi (bănuim) pentru deblocarea traficului.

 1. Realizarea legăturii între strada Gării și Tărpiului prin crearea unei legături subterane sau supraterane;
 2. Creare acces rutier între str. Arțarilor și str. Lucian Blaga;
 3. Transformarea actualei centuri ocolitoare într-o stradă cu 4 benzi și prelungirea acesteia până în localitatea Livezile;
 4. Realizare trecere la nivel de cale ferată pe strada Romană;
 5. Modernizarea străzilor Decebal, Andrei Mureșanu, Arțarilor pentru preluare trafic de pe bulevardul Republicii, care e moderniza;
 6. Realizare piste de biciclete. Sunt prevăzuți în total 80 de km;
 7.  Realizare inel legătură între DN 17 și str. Simion Bărnuțiu;
 1. Elaborarea unui plan de mobilitate;
 2. Construcția de parkinguri în zona centrului istoric, M. Eminescu, Bistricioarei, Piața Decebal, str. Gării, Piața Independenței Nord;
 3. Înființarea a doi poli de schimb pentru traficul de mărfuri;
 4. Punerea în valoare a legăturii rutiere între DJ 173 și DJ 173C în zona Codrișor;

La toate acestea se mai adaugă amenejarea de căi pietonale în zonele aglomerate, ex. Piața Decebal, modernizarea transportului public. Sunt doar o parte din măsurile pe care administrația orașului trebuia să le realizeze.

Ce s-a făcut din toate măsurile votate în aplauze de PSD? NIMIC! ABSOLUT NIMIC!

Mai avem o săptămână de liniște, pe urmă bistrițenii vor înjura de la prima oră. De ce să îți începi ziua normal? De ce să facem străzi când Radu Moldovan și Ovidiu Crețu trebuie să se ocupe de Festivalul Usturoiului, de organizarea Marelui Târg, care ține două săptămâni, de organizarea celor peste 60 de zile ale comunelor județului și de alte chermeze de-a lor pe banii noștri? De bani nu mai vorbim că e vorba de milioane de euro, nici de ,,salariile organizatorilor”, care sunt cu sutele.

Vom începe cartea nescrisă a administrației PSD și a performanțelor lor. Este plină de noutăți.

foto facebook Cristian Niculae

 


Distribuire articol: