ACTUALITATE, OPINII

Raluca Someșan: ,,Viața noastră e o pânză, mare și albă, iar pensula e în mâinile noastre”

de Raluca Someșan

Viața noastră e o pânză, mare și albă, iar pensula e în mâinile noastre, haideți s-o facem cât mai bună și mai frumoasă!

Mă gândesc cu bucurie la perioada copilăriei mele, când niciun perete al casei și nici o bucățică din drum nu rămânea nemâzgălită, și cu tristețe oarecum la anii de școală..poate dacă am fi făcut Arte și nu orice materie în locul acestei ore, acum aș ține pensula-n mână cu toată încrederea. Sau, ne-ar fi ajutat pe noi toți să fim mai receptivi, mai creativi, mai sociabili, poate chiar să ridicăm ștacheta! Arta cultivă!

pictură: Tehnici mixte, 30/40 de Raluca Someșan

Copiii-și pun pe hârtie toate frământările , toate visele, dorințele, toate sentimentele, permițându-ne să pătrundem în universul lor lăuntric, să-i cunoaștem mai bine. Să-i ajutăm să-și depășească temerile, să-și descopere calea, să-și deschidă aripile, toate acestea culminând cu o explozie de emoție și culoare.
Să-i lăsăm deci să se exprime liber şi dezinvolt în lumea pătrățoasă impusă de cei cărora le convine gândirea la unison.

Vreau, deși sunt la început de drum, să amintesc fiecărui dascăl, că suntem îndatorați să lăsăm copiii să-și dezvolte creativitatea, nu să le-o inhibăm și să creăm niște roboței!
Copiii au curaj să împartă cu noi sufletele lor! Urmați-i!