DIN TRANSILVANIA

Rămas bun, Horia Ungur

Unul dintre cei mai populari tineri bistriţeni s-a stins din viaţă la vârsta de 43 de ani.
“Cu profundă tristețe și regret anunțăm că Horia Ungur, Director de Vânzări și Distribuție și membru în boardul Allianz-Țiriac, s-a stins din viață în cursul acestei dimineți, la Spitalul Județean de Urgență din Bistrița, după o neașteptată suferință”, transmite compania.
Cu o experiență de peste 20 de ani în companie, Horia Ungur și-a început parcursul profesional la Bistrița, orașul său natal, și la Cluj-Napoca, orașul în care și-a urmat studiile. A fost absolvent al Colegiului Naţional Liviu Rebreanu şi al Universităţii Babeş-Bolyai, Facultatea de Studii Europene. În 2008, s-a mutat în București, unde a preluat coordonarea Departamentului Managementul Distribuției, 3 ani mai târziu punând bazele Departamentului Vânzări Retail. În 2014, Horia Ungur a fost promovat la conducerea Diviziei Rețele Proprii, cea mai puternică rețea de distribuție prin agenți și angajați din piața locală de asigurări. În urmă cu două luni a fost promovat în boardul companiei.
Alin Seserman: “Cine l-a cunoscut pe Horia Ungur poate confirma că a fost omul care întotdeauna aducea buna dispoziţie. Calm, deştept, cu idei noi, cu principii sudate în timp şi alături de prieteni. A fost un creştin-democrat şi un mare iubitor al rugby-ului românesc, cunoscut în întreaga ţară pentru pasiunea sa. Horia a însoţit echipa naţională în întreaga lume, din Uruguay până în Noua Zeelandă.

Horia a fost unul dintre tinerii bistriţeni care a reuşit de unul singur. De la agent de asigurări la Bistriţa, a ajuns coordonator, pe urmă a fost promovat ca director regional la Cluj, iar ulterior i s-a propus un post de conducere la Bucureşti, iar de mai bine de 10 ani e în conducerea companiei. Puţini ştiu că a refuzat o poziţie importantă la Munchen în cadrul aceleaşi companii, Allianz Tiriac.

Cu Horia am avut cele mai bune discuţii despre politică, istorie şi prieteni. A fost minunat de fiecare dată.

E o zi foarte tristă pentru mine.

Rămas bun, Horia. Ai fost un om adevărat şi un foarte bun prieten. Nu te voi uita”.

“Este o tragedie pentru toți cei care l-au cunoscut, ca Horia să plece așa tânăr și așa brusc dintre noi.
Ce e drept e că până în acest moment, a făcut totul ca la carte: cu bucurie, cool și inovativ. Cu o familie frumoasă, implicat în tot ceea ce e important în viața unui om: în familie ca soț și tată, în carieră ca un asigurator de mare succes, membru la Tășuleasa Social cu implicare activă în proiectele asociației, în sport la rugby, în părerile politice, monarhist de când îl știm, la proteste, atunci când trebuia să ieșim în stradă, în religie, fiind activ în comunitatea greco-catolică și între prietenii vechi, pe care niciodată nu i-a uitat.
Peste tot și-a adus aportul inovativ și a încercat să îmbunătățească, fie petrecând ore în șir la elaborarea unei asigurări pentru voluntari, sau căutând sponsorizări pentru echipa de rugby, fie căutând soluții la problemele comunității religioase, ori ajutându-și prietenii la nevoie.
Ca mândru ardelean, a trăit repede, frumos și cu de toate!”, scriu prietenii şi colegii din Club 16-Fan Club Rugby România.

Rămas bun, Horia.