POLITICĂ

Ramona Bruynseels, candidata Umaniștilor la prezidențiale, crede că Rusia este membră NATO

Candidata Partidului Puterii Umaniste la Președinția României, Ramona Bruynseels, a declarat luni seară, într-o emisiune TV că Rusia face parte din NATO.

Nu îi ignorăm total şi nici nu avem cum. Suntem împreună cu Rusia parte a NATO. Trebuie să ne continuăm exerciţiile bilateralie şi exerciţiile din cadrul NATO pe partea militară”, a afirmat Ramona Bruynseels, luni seară, la Digi 24, întrebată despre partenerii României din Est, potrivit Mediafax.

Astăzi, Ramona Ioana Bruynseels a încercat să dreagă busuiocul postând pe Facebook următorul mesaj:

,,Când am răspuns întrebării, mă refeream la faptul că România, membră a NATO, trebuie să aibă exerciţii comune, colaborare cu Rusia. Suntem, împreună cu Rusia, implicaţi în tot ce se întâmplă în regiunea noastră şi împreună trebuie să veghem asupra stabilităţii regionale. A fost o inversiune a topicii frazei, care a generat această neînţelegere. Da, am avut o exprimare nefericită şi a fost speculată ca atare”.

Candidata la Președinție a mai scris că ştie structura NATO, explicând că dovada este experienţa sa ca reporter voluntar în presa militară în urmă cu mai mulți ani.

,,Am văzut postările şi ştirile care au apărut, ca urmare a emisiunii de aseară, de la Digi24. În primul rând, mă bucur că sunt urmărită şi le mulţumesc celor care au găsit timp să scrie despre mine. Apreciez şi criticile şi sfaturile bune. Sunt convinsă, însă, că nu pune nimeni la îndoială faptul că nu aş şti structura NATO şi relaţiile ei cu Rusia. Pentru cine nu ştie, am fost inclusiv, câţiva ani, reporter voluntar în presa militară, la Radio şi TVR Cluj. Mai jos, o amintire din timpul unui exerciţiu militar NATO de la Turda, cu colegi din mai multe ţări. A fost o onoare şi o plăcere să lucrez cu trupele României, respectiv, Corpul IV Armata Teritorial Transilvania, şi cele ale NATO. În cealaltă fotografie sunt alături de Anders Fogh Rasmussen, fost secretar general NATO, care mi-a fost profesor la Harvard”.

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni

Este posibil ca imaginea să conţină: 3 persoane, persoane zâmbind, oameni în picioare şi costum