Ramona Strugariu, despre vizita lui Dăncilă în Turcia: S-au întâlnit două modele de leadership cu un apetit monstruos pentru minciună și manipulare

Moderatoarea Comunității RO100 Diaspora, Ramona Strugariu, a criticat în termeni duri, într-o postare pe Facebook, întâlnirea dintre prim-ministrul Viorica Dăncilă și președintele turc Recep Tayyip Erdoğan, care a avut loc, luni, la Ankara. Ramona Strugariu consideră că întâlnirea este una care afectează imaginea României, dar o explică prin similaritățile dintre cele două regimuri politice, de la Ankara și de la București: „două modele de leadership cu un apetit monstruos pentru minciună și manipulare“.

„Sigur că înțeleg contextul unei astfel de întâlniri. Există pasiuni comune și preocupări comune ale oficialilor celor două state: măsurile împotriva libertății de exprimare; tendințele dictatoriale; disprețul față de valorile europene și dublul discurs la Bruxelles în vederea obținerii unor avantaje, inclusiv financiare, fără însă a respecta și regulile cuvenite; aroganța; setea de putere; tendința de a subestima propriul electorat, de a-l radicaliza și diviza. Erdoğan spunea la un moment dat, într-un anumit context, că atâta timp cât are cu ce îi hrăni și cu ce le da apă, îi stăpânește liniștit“, a scris pe Facebook Ramona Strugariu.

Moderatorea Comunității RO100 Diaspora a continuat criticând dur regimul autoritar impus de liderul turc Recep Tayyip Erdoğan: „S-au întâlnit două modele de leadership cu un apetit monstruos pentru minciună și manipulare, care duc o politică a urii față de libertate și a intoleranței, în care unii visează să ridice oameni de pe stradă ziua în amiază mare, iar alții chiar o fac, în văzul lumii întregi, fără regrete. Oamenii aceia nu mai ajung niciodată acasă. Sunt încarcerați, torturați, violați, unii chiar uciși. Le sunt distruse viețile și familiile“.

În finalul mesajului publicat pe pagina sa de Facebook, Ramona Strugariu concluzionează ironic că vizita în Turcia poate fi una utilă pentru Viorica Dăncilă și guvernul pe care îl conduce și oferă, în aceeași notă, o soluție: „O colaborare din care statul român are multe de învățat. Mult succes în astfel de parteneriate, doamnă premier. O soluție pe termen lung ar fi, pentru o bună implementare a acestora, să obțineți o viză și apoi un statut de rezident permanent pentru tot guvernul, în Turcia, și să mergeți acolo cu toții, ca să învățați cum se face. Cam după 30 de ani de practică, așa, ne mai vedem. Sau nu“.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă se află până miercuri într-o vizită oficială în Turcia. Luni, șefa Executivului s-a întâlnit, la Ankara, cu președintele turc Recep Tayyip Erdoğan.

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.