LIFESTYLE

Rănit în Afganistan, un ofițer bistrițean s-a întors să-i ajute pe afgani. Aniversare în teatrul de operații

În 2011, la prima misiune în teatrul de operații din Afganistan, a fost rănit în urma exploziei unui dispozitiv exploziv improvizat, pe când patrula pe Autostrada A1 ce leagă orașele Kabul și Kandahar. La opt ani distanță,  după ce și-a tratat rănile fizice și sufletești, căpitanul Trefaș Daniel-Cătălin a plecat, în urmă cu două luni, într-o nouă misiune în sprijinul populației din Afganistan.

Potrivit paginii de Facebook – Veteranii Armatei României: ,,Acum, cpt. Trefaș Daniel-Cătălin, face parte din echipa de consilieri din cadrul TAAC-N (Train, Advise and Assist Command – North), Mazar-e Sharif, Afganistan. Misiunea lui este de a consilia locțiitorul comandantului și șeful de stat major din cadrul Școlii de Geniu, în ceea ce privește organizarea și desfășurarea cursurilor, precum și dezvoltarea curriculei cursurilor. De asemenea, asistă personalul și în ceea ce privește coordonarea dintre statul major și instructorii școlii”.

Căpitanul Trefaș Daniel-Cătălin face parte din Compania Geniu aflată în subordinea Brigăzii 81 Mecanizată ,,General Grigore Bălan” și a fost decorat, în anul 2013, de către președintele Traian Băsescu, cu  Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler, cu însemn de război, pentru militari.

Astăzi, de Ziua Imnului Național, militarul bistrițean își serbează ziua de naștere, departe de casă și de familie, în  unul dintre cele mai fierbinți teatre de operații de pe planetă.

La mulți ani și misiune ușoară!

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, oameni în picioare, cer şi în aer liber

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, oameni în picioare, cer, în aer liber şi natură