ACTUALITATE, POLITICĂ

Rareș Bogdan deschide lista PNL pentru alegerile europarlamentare

Liberalii au validat astăzi lista pentru europarlamentare care este deschisă de jurnalistul Rareș Bogdan, iar lansarea candidaților va avea loc sâmbătă, în cadrul summit-ului PPE de la București, la care va participa și președintele Klaus Iohannis.

PNL și-a definitivat lista pentru alegerile din 26 mai, iar aceasta a fost aprobată în cadrul Biroului Executiv și a Biroului Politic Național.

1. Rareș Bogdan, jurnalist Realitatea TV
2. Mircea Hava, primar Alba Iulia
3. Siegfried Mureșan, europarlamentar
4. Vasile Blaga, fost co-președinte PNL, fost președinte PDL
5. Adina Vălean, europarlamentar
6. Daniel Buda, europarlamentar
7. Dan Motreanu, fost deputat, fost secretar general PNL
8. Gheorghe Falcă, primar Arad
9. Cristian Bușoi, europarlamentar
10. Marian Jean Marinescu, europarlamentar
11. Vlad Nistor
12. Mihai Țurcanu, europarlamentar.
Lansarea candidaților PNL va avea loc sâmbătă, la București, la summit-ul liderilor locali și regionali ai Partidului Popular European. La reuniune vor lua parte peste 150 de primari și lideri regionali din spațiul european, precum și aproximativ 3000 de aleși locali din România. La invitația lui Ludovic Orban, la eveniment vor participa președintele Klaus Iohannis, candidatul PPE pentru poziția de președinte al Comisiei Europene, Manfred Weber, secretarul general al PPE, Antonio López-Istúriz White, liderul grupului PPE în Comitetul Regiunilor, Michael Schneider, directorul campaniei PPE pentru alegerile din 2019, Dara Murphy.În cadrul reuniunii, Manfred Weber va prezenta viziunea asupra viitorului Uniunii Europene și principalele linii ale programului PPE pentru președinția Comisiei Europene. Totodată, cu ocazia acestui eveniment va fi prezentat Manifestul Regional și Local al PPE pentru alegerile europarlamentare din 26 mai.