DIN TRANSILVANIA

Răsărit în Pasul Tihuța. FOTO

Foto: Călin Banc
Pasul Tihuța este trecătoarea care leagă cele două ținuturi pitorești din România – Transilvania și Moldova.

Situat la altitudinea de 1200 de metri, pasul Tihuța reprezintă o adevărată provocare, chiar și pentru șoferii experimentați. Adrenalina produsă de dificultatea drumului este moderată de peisajele ce par neatinse de mâna omului. Aici, timpul parcă stă în loc și munții îți sunt singurii însoțitori la drum. Priveliștea de basm ce poate fi admirată de aici este una deosebită, de jur împrejur se află munții Bârgău, Rodnei, Călimani și Suhard.

foto: comunitate foto

Fotografia postată de Comunitate Foto.

Peisajul montan amintește de zonele rustice din Transilvania, iar agitația provocată de turiștii curioși produc o forfotă similară cu cea pe care o poți observa la petrecerile moldovenești. Îmbinarea celor două ținuturi dă naștere unuia nou – liniștit și așezat, dar totodată vibrant și colorat.

foto: Cristian Hiristea

Fotografia postată de Cristian Hiristea.

Odată ajunşi în Pasul Tihuţa trebuie neapărat să vă opriţi la Asociaţia Tăşuleasa Social, care de mai bine de 12 ani dă o adevărată lecţie de voluntariat asociaţiilor de profil din întreaga ţară. În 2011, pe trei hectare a fost amenajată prima şi singura pădure pedagogică din România, un loc unde tinerii şi nu numai pot lua lecţii de ecologie şi biologie, pe viu.

Datorită așezării sale, Pasul Tihuța este locul ideal pentru o vacanță în orice anotimp. Distanța mică între trecătoare și principalele obiective turistice din Transilvania și Moldova, priveliștile de vis și bunătatea oamenilor din zonă sunt principalele atuuri ale stațiunii ce se află la o aruncătură de băț de pasul Tihuța.

foto: Sorin Mitrea

Fotografia postată de Sorin Mitrea photography.

În sezonul rece, munții îmbracă straie de sărbătoare, iar sătenii se pregătesc de sărbătorile importante din luna decembrie. Cât despre tine, poți alege să faci o excursie în Vatra Dornei – stațiune care se află la numai 37 de kilometri – sau să faci o vizită satelor din apropiere. Cu puțin noroc, te vei alătura sătenilor la una dintre mesele îmbelșugate și vei ajunge să cunoști tradiții și obiceiuri de mult uitate.

În sezonul cald, ai ocazia să scapi de temperaturile ridicate din inima orașului într-unul dintre cele mai răcoroase și mai pitorești locuri de la noi din țară. Dacă decizi să faci o vizită pasului Tihuța pe timp de vară te vei putea bucura de verdeață cât vezi cu ochii și vei putea explora împrejurimile la pas. Aerul tare, puternic oxigenat, îți va umple plămânii cu sănătate și fericire.

Obiective turistice aflate în zonă:

 • Stațiunea Piatra Fântânele
 • Traseele din munții Rodnei și Bârgău
 • Țara Dornelor
 • Orașul Suceava
 • Orașul Bistrita
 • Tinovul Poaiana Stampei
 • Mănăstirea Piatra Fântânele
 • Lacul Colibița
 • Stațiunea Vatra Dornei
 • Dealul Frau
 • Stațiunea Sângeorz Băi
 • Parcul Național Munții Rodnei

sursa: blog hotelguru.ro

VREMEA

Roubaix Nord-Pas-De-Calais France
Parţial noros
Parţial noros
5°C
Vânt: 22 km/h N