ULTIMA ORĂ

Reacțiile liderilor de opoziție la decizia de condamnare a lui Liviu Dragnea

Ludovic Orban PNL: Liviu Dragnea trebuie să-și dea demisia din toate funcțiile publice pe care le ocupă

România nu mai poate fi sufocată de un individ și de clanul său dominant al cărui singur scop este să-și scape pielea subordonând instituțiile statului român și interesele tuturor cetățenilor.

Liviu Dragnea trebuie să-și dea demisia din toate funcțiile publice pe care le ocupă. De un an și jumătate gruparea lui Dragnea încearcă să răstoarne ordinea instituțională și constituțională a acestui stat, călcând în picioare valorile democratice și angajamentele strategice ale României.

Condamnarea survine unor fapte ușor de înțeles. Un îmbogățit tipic al tranziție care a folosit funcția de președinte al consiliului județean, și cea de președinte al PSD Teleorman, pentru a plăti din banii publici doi angajați ai partidului într-unul dintre cele mai sărace județe ale României.

În cazul în care Liviu Dragnea nu-și dă demisia îi invit pe toți parlamentarii majorității să se delimiteze de acest rău absolut pentru România și să se alăture moțiunii de cenzură inițiată de PNL.

Este momentul ca România să se elibereze de acest vechil care încearcă să conducă țara ca pe propria moșie, impunând incultura, incompetența și analfabetismul funcțional drept criterii de promovare în funcții publice.

Dacian Cioloș-RO 100: Domnul Dragnea trebuie să părăsească viața publică. Un politician cu două condamnări în Justiție nu poate să mai stea în fruntea României și să dicteze politica penală a statului.

Pentru binele acestei țări, pentru a rămâne într-o ordine legală și morală, șeful Camerei Deputaților trebuie să renunțe la orice pârghie de putere.

Demisia ar putea fi o șansă și a celor de la putere pentru a renunța la manipulări, agresivitate și polarizarea României doar pentru apărarea cu orice preț a unui vătaf.
România are șansa să revină la normalitate.

Avem nevoie de o nouă clasă politică. Una onestă, profesionistă și cu bun-simț. Trebuie să ne redescoperim decența. Trebuie să ne oprim din goana asta de a modifica legi pentru a salva politicieni. Din încercările de a intimida justiția la televizor. Avem nevoie de o justiție nu numai independentă, dar și profesionistă.

Dan Barna-USR: România este mai mult decât voința unui infractor
Liviu Dragnea, demisia, acum!

Liviu Dragnea NU trebuie să mai rămână președintele Camerei Deputaților a Parlamentului României, nici măcar o zi.

Un penal nu are ce căuta într-o funcție din care poate să influențeze deciziile Parlamentului și să păpușeze Guvernul României. Penalul Dragnea este în stare să desființeze infracțiunile pentru care a fost condamnat azi în primă instanță.

România cinstită și normală îi cere să plece!

Niciodată România nu mai trebuie să ajungă aici! Putem să prevenim ascensiunea unor penali în funcții publice de unde pot influența soarta justiției.