ECONOMIC

Realitatea TV intră în faliment

Curtea de Apel București a decis, luni, 1 aprilie 2019, intrarea în faliment a televiziunii Realitatea TV. Cozmin Gușă, acționar al Realitatea Media, a anunțat luni seară, intrarea în faliment a firmei Realitatea Media.

Fostul realizator Realitatea TV, Rareș Bogdan, a făcut declarații după ce a aflat că Realitatea TV a intrat în faliment: „Nu vreau să cred. Sunt 7 ani de viaţă pentru mine. Eu am sperat până în ultima clipă că e o glumă de 1 aprilie. A confirmat Cozmin? O să-l sun şi eu în pauză. Mi se pare groaznic. Înainte de campania electorală, este o lovitură groaznică. Înseamnă că vom asista pentru prima dată în istoria alegerilor din România la momentul în care toată presa va juca într-o singură direcţie. Realitatea TV a fost alternativa. Are publicul ei, a însemnat altceva. E o mizerie de nedescris şi o mare, mare lovitură dată presei”, a declarat Rareș Bogdan.

„Dragnea și cei din statul paralel, respectiv Coldea, despre care tot vorbesc de atâtea luni și-au văzut visul cu ochii. Au reușit, înaintea campaniei electorale, în această seară, în urma cu o oră, să obțină o decizie la cererea ANAF, definitivă, de intrare în faliment a Realitatea Media”, a spus Cozmin Gușă. „Ceea ce ni s-a tot promis în guvernarea Dragnea și Ponta, în acest moment, aparatul din jurul lui Dragnea, care îl include și pe Coldea, au reușit să obțină decizia în instanță, care este una neașteptată pentru noi. Ne așteptam ca instanța să dea dreptate unui demers corect făcut de noi, și nu de a da satfisfacție unor oameni care batjocoresc statul român”.

Patronul Realitatea TV susține că, în ultimele trei săptămâni, conturile societății au fost blocate, „pentru a nu putea plăti nici utilitățile, nici salarii” și că „s-a încercat preluarea ilegală a brand-ului Realitatea de la OSIM”. „Acum trei săptămâni era să pierdem sediul, deși chiria era plătită la zi. Pentru că am reușit să rezistăm, azi a venit această lovitură de baros, deși aveam un plan de reorganizare aprobat, care putea să mearga foarte bine pentru următorii doi ani”, a mai spus Gușă.