ACTUALITATE

Referendumul pentru modificarea Constituţiei merge mai departe. CCR a dat aviz pozitiv

Curtea Constituţională a dat aviz pozitiv pentru iniţiativa de revizuire a Constituţiei care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie. Procedural, ar urma ca Guvernul să adopte o hotărâre în care stabileşta data de organizare a referendumului, iar apoi, românii să meargă la vot.

Proiectul legislativ menționat  îşi propune revizuirea articolului 48 din Constituţie, în sensul că familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat şi o femeie, şi nu între soţi, aşa cum este în prezent.

De asemenea, o altă modificare introduce la acelaşi articol un nou articol II, cu următorul text: “Revizuirea Constituţiei se supune aprobării prin referendum, organizat potrivit dispoziţiilor art. 151 alin. (3) din Consituţia României, republicată”.

Legea de revizuire a Constituţiei care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie are la bază o  iniţiativa cetăţenească. Aceasta a fost adoptată de Camera Deputaţilor pe mai 2017

Referendumul privind redefinirea familiei în Constituţie va avea loc în 7 octombrie.