POLITICĂ

Regimul oligarhic din Republica Moldova a demisionat

Alertă de ultim moment. Actualul Guvern al țării a demisionat vineri seara. Anunțul a fost făcut chiar de vicepremier. Criza politică a luat sfârșit. Partidul Democrat din Republica Moldova a decis să cedeze puterea Guvernului învestit de majoritatea ACUM – PSRM, prin demisia Guvernului condus de Pavel Filip.
“Am spus oamenilor, ani de zile la rand ca intre un popor si dorinta lui legitmima de libertate nimeni nu se poate interpune!
Am spus oamenilor Moldovei ca putem deveni liberi doar daca credem cu adevarat in natia si viitorul nostru!
Am luptat toti, pana la epuizare si am doborat ultimul dictator al Europei!
Ceea ce am noi, generatia noastra, va ramane scris Cartea de istorie a Moldovei!
Binele si adevarul a castigat impotriva minciunii si imposturii!
Sa le spuneti copiilor si nepotilor vostri ca voi ati reusit!
De maine, la munca, sa facem cu totii din Moldova tara în care vrem sa ne crestem copiii, tara in tara oamenii ei se intorc si nu mai pleca niciodata!
Respect si plecaciune in fata celor care au facut posibil, prin lupta, curaj, tenacitate, rabdare si intelepciune acest moment istoric!”, a declarat Andrei Năstase, vicepremierul noului guvern.

Partidul Democrat din Republica Moldova (PDM), condus de Vladimir Plahotniuc, a anunţat vineri că se retrage de la guvernare. Vicepresedintele formaţiunii, Vladimir Cebotari,  a declarat că întregul cabinet de miniștri al premierului Pavel Filip, demisionează. Potrivit deschide.md, decizia a fost făcută publică în urmă cu puţin timp.

„S-a luat act de refuzul celorlalte partide de a accepta dialogul pentru identificarea soluţiilor legate de soluţionarea crizei politice, constituţionale şi instituţionale. Avem soluţii juridice pentru ca binomul ACUM – PSRM să poată guverna legal, să iasă din ilegalitatea în care se află acum. Având în vedere lipsa deschiderii spre dialog a partidelor parlamentare şi de a debloca ţara din criză, am decis să ne retragem de la Guvernare prin demisia Guvernului. În aşa fel, sarcina preluării guvernării rămâne în mâinile binomului ACUM – PSRM creat de preşedintele Dodon şi  partidele, aşa zise pro-europene, aşa cum le-a numit foarte interesant şi sugestiv preşedintele rus care a salutat crearea acestui binom PSRM – ACUM, creat de Dodon și partidele condiţionat proeuropene, cum le-a numit și președintele Rusiei”, a declarat Cebotari.