Reguli noi pentru șoferi

Începând de mâine, şoferii care sunt prinşi în trafic cu Inspecţia Tehnică Periodică expirată sau anulată riscă suspendarea certificatului de înmatriculare.
De luni, 21 mai, ITP-ul va fi înregistrat video. Suspendarea înmatriculării, atunci când şoferul este prins cu ITP-ul expirat sau că a depăşit termenul de 90 de zile pentru a înscrie maşina în circulaţie, a fost decisă în vara anului trecut, după ce eliminarea timbrului de mediu a deblocat tranzacţiile auto, dar a permis şi intrarea în ţară a peste 600.000 de maşini destul de vechi.
Acum măsura se va aplica de mâine, iar suspendarea înmatriculării înseamnă retragerea temporară a dreptului de circulaţie.
Tot în acest pachet rutier este inclusă şi înregistrarea video a Inspecţiei Tehnice Periodice, spune inginerul Claudiu Mija, şeful Departamentului de Supraveghere de la Registrul Auto Român.
Claudiu Mija: ,,Începând cu 21 mai, toate staţiile de ITP care nu au în funcţiune acest sistem vor avea autorizaţia tehnică suspendată. Practic, noi avem posibilitatea ca pentru aceste staţii să restricţionăm informatic accesul la aplicaţie. Luni dimineaţă, la ora 8:00, aceste staţii nu vor mai putea să efectueze inspecţii tehnice.”
De la 1 ianuarie, pentru maşinile mai vechi de 12 ani, Inspecţia Tehnică Periodică este obligatorie la un interval de 12 luni.

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.