Renate Weber nu o vrea pe Kovesi Procuror şef European

Europarlamentarul ALDE Renate Weber a dezvăluit, marți, dacă Kovesi are sau nu șanse să câștige mandatul de procuror -șef european. Ea a ţinut să precizeze că nu e vorba de o candidatură a unei ţări, ci este o candidatură individuală.

”D-na Kovesi a venit cu o susținere uriașă, în primul rând din partea Comisiei Europene. Comisia Europeană dacă n-ar fi susținut-o pe Laura Codruța Kovesi, ar fi trebuit să  recunoască că a greșit mulți ani de zile în evaluările pe care le-a făcut cu privire la combaterea corupției din România, ori Comisia Europeană nu vrea să recunoască că a greșit și atunci a susținut-o mult. În Parlamentul European găsim aceeași abordare din partea mai ales a verzilor, dar și din partea popularilor europeni. Câtă vreme ani de zile presa a prezentat-o pe d-na Kovesi ca un fel de Ioana D’Arc a luptei anticorupție unora chiar nu le vine să creadă că lucrurile n-au fost așa, alții chiar dacă știu că n-au fost așa, acum nu mai dau înapoi pentru că sunt în campanie electorală și  nu vor să se compromită”, a declarat Weber pentru psnews.ro.

Legat de celălalt candidat, Weber a mai precizat:”Candidatul francez a avut o prestație excelentă la audierea din Parlamentul European, nu doar că este mai bine pregătit, este foarte bine pregătit, este un om  care are și experiență, are și carismă, este clar că are și abordări diplomatice. Pe mine personal, mă interesează pentru această nouă instituție, ca șeful să fie o persoană capabilă să construiască o instituție la nivel european acolo unde are de negociat rezultatele care nu sunt parte la această construcție.”

sursa foto: catalan news.

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.