ULTIMA ORĂ, POLITICĂ

Republica Moldova. Natalia Gavrilița a prezentat viitoarea echipă guvernamentală

Natalia Gavrilița, premierul desemnat, a depus azi la secretariatul Parlamentului dosarul noului Guvern. Acesta include programul de guvernare și lista membrilor noului cabinet.

Natalia Gavrilița: Astăzi am depus la secretariatul Parlamentului programul de guvernare și lista propusă de miniștri în viitorul cabinet. Programul „Moldova vremurilor bune” și lista de miniștri au fost publicate și pot fi accesate pe pagina oficială a Partidului Acțiune și Solidaritate:https://unpaspentru.md/…/natalia-gavrilita-a-prezentat…/
Programul stabilește un șir de obiective de dezvoltare, structurate pe mai multe domenii strategice, inclusiv economie, protecție socială, educație, infrastructură, anticorupție, justiție, cultură. Printre prioritățile imediate anunțate de Guvern se numără gestionarea eficientă a crizei sanitare cauzate de pandemia de COVID-19; demararea reformei justiției și pachetului anti-corupție; creșterea veniturilor populației și protecția socială a grupurilor vulnerabile și restabilirea finanțării externe.
Imediat după investirea guvernului programul de guvernare va fi pus în consultări publice în vederea elaborării planurilor de acțiune pe fiecare domeniu de guvernare.