EDUCAŢIE/CULTURĂ

Respinsă în vară la Academia de Poliție, admisă în urma unui control al ministrului de Interne

Este povestea cu final fericit a unei tinere din capitală, Andreea Popescu. Aceasta a dat admitere, în sesiunea din vară, la Academia de Poliție, specializarea Poliție de Frontieră, dar a fost declarată respinsă. A făcut contestație, dar nici aceasta nu a fost declarată admisă.

Nemulțumită, mai ales că Andreea a ajuns să facă terapie la psiholog după admiterea ratată, mama acesteia s-a adresat Ministerului Afacerilor Interne iar ministrul Marcel Vela a trimis Corpul de Control să verifice cele sesizate. Controlul  a scos la suprafață faptul că tânăra trebuia să promoveze examenul, dar profesorii corectori au picat-o pe motiv că unele răspunsuri nu erau scrise succint, iar unele răspunsuri corecte au depășit cu câțiva centimetri spațiul alocat, ca urmare au fost anulate.

,,Noi toți am fost extrem de încântați de rezultatele acțiunii pe care am întreprins-o în urma unei sesizări. În instituțiile statului se pot întâmpla și minuni. (…) Conducerea MAI a fost sesizată de Popescu Elena, mama Andreei Popescu, cu privire la unele nereguli în corectarea lucrării de la admiterea la Academia de Poliție. Corpul de control a verificat și a constatat ca întemeiată sesizarea și am luat măsurile necesare pentru înmatricularea domnișoarei în anul I. a explicat Vela, citat de mass-media naționale.

Tânăra a început cursurile din semestrul II, urmând a fi organizată o sesiune de examene aferentă semestrului I doar pentru ea.   „Am fost nedreptăţită. Domnul ministru a făcut o minune. Nu mai aveam speranţă. Au fost luni usturătoare. Mi-a fost afectată starea de sănătate afectată. (…) Mi s-au anulat 3 grile, dintre care 2 corecte, iar media mea de 8.50 a fost scăzută la 8.40. Cea de admitere era 8.50. (…) (Motivul, n.r.) Pe faptul că am depăşit căsuţa cu un vârf de pix din locul alocat”, a spus Andreea Popescu, pentru aon.ro.

Povestea Andreei este, în cele din urmă, una cu final fericit. Dar, oare, câți alți tineri au căzut pe nedrept la examenele de la această facultate și la alte școlile de admitere din MAI?

Sursă foto: https://caon.ro.