Reţeta de weekend: Ciuperci umplute cu spanac

de Luana Mihaela Muntean

Pentru aperitive si garnituri, ciupercile umplute cu spanac sunt o alegere potrivită. Sunt ușor de pregătit, au un gust bun, pe care îl vor îndrăgi și cei mici, care astfel vor fi tentați să consume mai multe legume. 
Aceste ciuperci au și avantajul că pot fi consumate atât calde, cât și reci, cu alte aperitive, sau cu o salată verde simplă, cu ulei de măsline și lămâie.

Ingrediente: 

  • 10  ciuperci potrivite
  • 1 ceapă
  • 30 ml ulei
  • 1 cartof fiert și pasat
  • 150 gr spanac fiert și scurs
  • sare și piper după gust

 

Mod de preparare: Ciupercile se spală, se îndepărtează codițele și se ung cu ulei. Se introduc în cuptor pe grătar, cu partea interioară în jos 5 min, apoi se întorc și se mai lasă încă 5 min. Putem alege și opțiunea pentru tigaia grill. Separat într-o tigaie punem uleiul la încins, se adaugă ceapă tăiată mărunt și lăsăm cca 2 min să se călească. Se adaugă codițele de la ciuperci , tăiate cubulețe și amestecăm. Amestecăm din când în când timp de 5 min. Adăugăm spanacul tăiat mărunt, cartoful pasat (are rol de legătură), sare și piper după gust, apoi amestecăm. Se umplu ciupercile, se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se introduc la cuptor pentru 15 min. Se servesc calde sau reci !

Vă dorim poftă bună!

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.