Reţeta de weekend: Negresă de post

de Ramona Pop

Mă pot cataloga drept o iubitoare de dulciuri şi nu cred că sunt singura care are astfel de pasiuni, dar ce ne facem mai ales acum în perioada Postului Sfintelor Paşti ? Simplu de tot . În cele ce urmează, v-am pregătit o reţetă dulce, perfectă pentru această perioadă şi anume, Negresă de post, hmm, o bunătate, vă promit !

Aşadar, pentru a  ne răsfăţa cu acest desert minunat ca şi ingrediente avem nevoie de :

  • 280 g făină
  • 240 ml apă
  • 250-280 g zahăr
  • 100 g cacao pudră
  • 80-100 ml ulei
  • 1 linguriță de sare
  • 2 fiole esență de vanilie
  • 1/2 linguriță bicarbonat/praf de copt
  • OPȚIONAL: zahăr pudră pentru decorat

Pentru ca aceasta să fie perfectă, respectăm neapărat modul de preparareÎntr-un bol mare, adaugă făina. Adaugă peste restul de ingrediente uscate:  cacao, sare, bicarbonat și zahăr. Omogenizează-le, amestecându-le foarte bine cu un tel. Toarnă peste apa, uleiul și esența de vanilie. Amestecă totul bine cu ajutorul unui tel, până obții un aluat destul de lichid, dar omogen. Toarnă aluatul în tavă. Uniformizează aluatul cu o spatulă sau mișcând ușor tava. Dă la cuptor – micșorând focul la mediu spre mic – timp de 30 de minute. Scoate-o din cuptor, las-o să se răcească. Pudreaz-o cu zahăr și taie-o în porții egale.

După cum vedeţi,  este o reţetă ieftină şi se prepară extrem de uşor .Vă doresc poftă mare!

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.