Reţeta de weekend: Prăjitură cu mere și scorțișoară

de Ramona Pop

Potrivit cu vremea de afară este faptul că scorțișoara și merele își fac tot mai des de cap cu untul și făina. Așa că dacă aveți chef de niște arome care să vă arunce înapoi în copilărie, dar și niște texturi care să vă surprindă, rețeta de mai jos e ceea ce trebuie să vi se întâmple.

Ingrediente

pentru prăjitură:

3 căni cu făină
1 lingură de scorțișoară
2 lingurițe de praf de copt
1 linguriță de sare
1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu
1 ceașcă de unt nesărat, topit
1 1/2 căni cu zahăr brun
4 ouă mari
6 mere mijlocii

pentru glazură:

1 cană cu zahăr pudră
2-3 linguri de apă (sau suc de mere)

Modul de preparare:  Cuptorul se încălzește la 175 grade Celsius și se pregătește tava de cuptor. Aceasta se unge cu unt și se presară cu făină, dacă nu aveți una de care să nu se lipească prăjitura. Într-un bol mediu, se amestecă făina, scorțișoara, praful de copt, sarea și bicarbonatul de sodiu. Untul se pune într-un bol și se topește la microunde sau, varianta sănătoasă, la bain marie. Peste unt se adaugă zahărul brun și ouăle, amestecând bine până când se omogenizează. Amestecați treptat ingredientele uscate în unt, însă nu exagerați cu amestecatul, deoarece doriți să obțineți o prăjitură pufoasă. Merele se spală bine, se curăță de coajă, se feliază și se introduc în aluatul format. Compoziția se pune în tava de cuptor, netezind partea superioară. Se lasă la cuptor pentru aproximativ 1 oră sau până când puteți introduce o scobitoare în mijlocul prăjiturii, iar aceasta iese curată. Se lasă la răcit pentru aproximativ 15 minute în tavă, după care se răstoarnă pe un raft plasat peste hârtie cerată să se răcească complet.Se pregătește glazura, amestecând apa sau sucul de mere împreună cu zahărul pudră. Se adaugă suficient lichid pentru a face glazura groasă, dar încă să mai poată fi turnată. Burnițați glazura peste prăjitura complet răcită și lăsați-o 5-10 minute înainte de a o servi.

Vă dorim poftă bună !

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.