Rețeta de Paști: Drob de miel

de Ramona Pop

Unul dintre felurile de mâncare nelipsite de pe masa oricărui român în zilele de Paşte este drobul de miel. Pentru creştini, sacrificarea mielului de Paşte semnifică jertfa lui Hristos pentru salvarea neamului omenesc. După alţii, obiceiul sacrificării acestui animal ar fi fost specific păstorilor din Orient care se mutau din loc în loc alungaţi de secetă. Ei sacrificau un miel înainte de plecare având credinţa că vor fi feriţi în acest fel de spiritele rele, în timpul călătoriei. Cu sângele mielului, ungeau stâlpii şi beţele de la corturi.

 Ingrediente:

  • 1 prapur de miel
  • maruntaie (ficat, inima, plamani) de miel
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 1 legatura de marar
  • 1 legatura de patrunjel
  • 4 oua
  • 100 ml ulei
  • 50 g de unt
  • sare si piper

Mod de preparareMaruntaiele se spala si se fierb cu sare, dupa care se scot si se lasa sa se raceasca. Ceapa si verdeata se spala, se curata si se toaca marunt. Maruntaiele se dau prin masina de tocat si se amesteca cu ceapa calita putin, ouale, 2 linguri de ulei, sare, piper si verdeturile. Intr-o tava bine unsa cu ulei se asterne prapurul, spalat inainte. Se pune umplutura, se uniformizeaza, iar marginile prapurului se aseaza deasupra, invelind-o uniform. Deasupra se pune untul taiat feliute subtiri si se da la cuptor, la foc potrivit, pana cand se rumeneste. Se serveste in ziua de Paste ca aperitiv.
                                                                                                                          
Va dorim pofta buna !

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.