Rețeta de weekend: Mititei de casă

de Florina Dumitrescu

Zilele libere pentru pentru minivacanța de 1 Mai au început și majoritatea românilor vor consuma în această perioadă tradiționalii mititei. Dar care este cea mai bună reţetă de mici? Nu de puţine ori se întâmplă să cumperi mici gata preparaţi, pentru a vedea, mai târziu, că nu sunt nici pe departe ceea ce îţi doreai. Prin urmare, te sfătuim să încerci reţeta de mai jos, pentru a te bucura cu adevărat de o zi de 1 Mai reuşită.

Ingrediente:

300 gr carne tocată de porc
200 gr carne tocată miel
ceapă mică tocată fin
2 căței usturoi striviți
1/4 linguriță piper
1 linguriță boia dulce
1 linguriță sare
6 râșnițe chilli fulgi
50 ml apă minerală
1 linguriță rasă bicarbonat de sodiu

Mod de preparare: Toate ingredientele din listă, până la chilli, se frământă. Când totul e bine omogenizat, se adaugă bicarbonatul și apa minerală și se amestecă iarăși, până apa este absorbită în carne. Pasta obținută se dă la frigider pentru minim 4 ore. După aceea se formează micii. Se pun la prăjit pe oală grill cu abur la foc mediu spre mic. Se prăjesc cam 15 minute pe o parte și apoi cca 10 minute pe cealalată parte. Se servesc calzi, cu muștar.

Va dorim pofta buna !

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.