Rețetele Danei: Chec delicios cu ciocolată

Îmi plac foarte mult checurile, sunt ușor de făcut, nu ai nevoie de multe ingrediente și întotdeauna mă duce cu gândul la copilărie.

Rețeta mea de astăzi, Chec delicios cu ciocolată, este o rețetă clasică dar puțin reinventată. Un desert ușor, potrivit pentru orice moment al zilei, dimineața la o cafea, după masă la un ceai (de ghimbir, cum îmi place mie), cu ocupă de înghețată de vanilie sau fructe, sau pur și simplu doar ca o felie de chec.

Așadar, vă las mai jos rețeta.

Îngredinte:

200 grame făină

100 grame zahăr

2 linguri cacao

2 lingurițe praf de copt

o jumătate linguriță de bicarbonat de sodiu

90 grame unt

2 ouă

150 ml lapte

90 grame ciocolată neagră/amăruie,

opțional: fructe uscate/stafide/vișine din compot sau din vișinată

Se topește untul într-o cratiță (nu prea mică ca mărime) apoi se lasă puțin la răcit. Ciocolata se taie bucățele mici. Eu folosesc un cuțit, așa voi avea bucăți de toate mărimile.

Într-un bol se amestecă ingredientele uscate: făina, zahărul, pudra de cacao, praful de copt și bicarbonatul de sodiu. După ce le amestecăm puțin adăugăm și ciocolata mărunțită.

În cratița în care am topit untul, adăugăm restul ingredientelor: laptele și ouăle. Amestecăm bine cu telul. Compoziția rezultată se adaugă peste compoziția uscată și se amestecă foarte bine.

Mie îmi place să mai pun în chec și prune uscate sau stafide sau vișine din compot/vișinată, îi dă un gust aparte.

Într-o tavă de chec se pune hârtie de copt și se toarnă compoziția rezultată. Se pune în cuptorul preîncălzit.

Checul va crește foarte frumos, se ține la cuptor la temperatură medie până se rumenește ușor și trece testul scobitorii. Când este gata se scoate din cuptor și se lasă să se răcească puțin înainte de a se servi.

Poftă buna!

Ponturi: ciocolata amăruie îi dă checului un gust intens de ciocolată prin urmare aveți grijă ce ciocolată folosiți. Eu personal folosesc ciocolata amăruie Kandia 75% cacao, dar se poate folosi și cu procent mai mic de cacao.

 

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.