Revoltă în PSD

Tensiunile dintre premierul Sorin Grindeanu şi preşedintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, au generat în partidul de guvernământ o serie de atitudini care pun sub semnul întrebării legitimitatea actualei conduceri.

După ce CEx-ul PSD a luat decizia, nestatutară după unii, de a-l exclude din partid pe premier, iar acelaşi for de conducere a decis iniţierea unei moţiuni de cenzură contra propriului Guvern, Sorin Grindeanu a anunţat că poartă discuţii cu mai mulţi parlamentari ai partidului, cu organizaţii şi membrii de partid, concluzionând că există un curent tot mai viguros care solicită organizarea unui Congres extraordinar al partidului, for în care să se clarifice această situaţie care aduce prejudicii de imagine partidului şi are implicaţii nedorite pentru stabilitatea politică şi economică a României.

Premierul i-a solicitat preşedintelui Liviu Dragnea să-şi prezinte demisia din fruntea PSD, răspunzător fiind de declanşarea acestor evenimente nedorite, alimentând ideea că actuala conducere a partidului are interese legate de protecţia în faţa Justiţiei şi că folosesşte partidul fără scrupule în acest sens.

Gruparea Dragnea-Tăriceanu a decis ca luni, 19 iunie, să declanşeze procedurile unei moţiuni de cenzură, iar miercuri să treacă la vot.

Ca să treacă o astfel de moţiune, dincolo de hilaritatea ei, în condiţiile în care coaliţia vrea să-şi dărâme propriul Guvern, votat cu o largă majoritate acum nu mai mult de şase luni, ea trebuie să întrunească votul unei majorităţi grupate în jurul tandemului, numit de penali, Dragnea-Tăriceanu, care pare din ce în ce mai fragilă, având în vedere că în spatele premierului Sorin Grindeanu se aliniază acum o serie de parlamentari PSD.

Rămâne de văzut în ce măsură PSD reuşeşte să-şi rezolve problemele interne, în favoarea unei tabere sau alta, de aici decurgând şi atitudinea Preşedintelui Românei Klaus Iohannis.

Recommended For You

About the Author: Seserman Marcel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.