ULTIMA ORĂ, ACTUALITATE

Rezultate bune ale șahiștilor bistrițeni la Campionatului national individual de șah seniori,editia 2018, Cluj-Napoca

Duminica 11 februarie 2018 s-a încheiat la Cluj-Napoca una dintre seriile semifinale ale Campionatului național individual de șah seniori, ediția 2018.Celelalte serii semifinale s-au desfășurat la București,Brăila,Iași și Timișoara. Miza competiției a fost calificarea la Finala națională care va avea loc în luna mai în stațiunea Olănești,unde vor juca și sahistii profesioniști calificați direct în finală. Din seria de la Cluj s-au calificat primii 13 clasați și cei la egalitate de puncte cu locul 13, competiția aliniind la start 73 de jucători.
Jucătorii legitimați la Șah Club Bistrița au avut o evoluție excelentă, dacă în anii trecuți clubul bistrițean a avut maxim 2 jucători calificați în finală, anul acesta nu mai puțin de 7 șahiști bistrițeni au obținut calificarea în finală de la Olănești.
Maestrul FIDE, Rusan Paul care era favoritul numărul 4 la startul competiției, s-a clasat pe locul 3 cu 6,5 puncte din cele 9 runde disputate în sistem elvețian.Ceilalți șahiști bistrițeni calificați în finală sunt: Balint Gyorgy, Chima Radu și Maier Marius(toți cu 6 puncte), Rauca Horațiu, Bălan Briana și Zogorean Petru (toți cu 5,5 puncte). La competiție a participat și juniorul Sandor Denis, tânara speranță a șahului bistrițean, care a ocupat locul 3 ăn clasamentul pe secțiuni la băieți sub 12 ani.
 Un bilanț excelent pentru singurul club de șah din județ,afiliat la Federația Română de șah. Să vedem dacă vom găsi sprijin financiar pentru participarea la finala din luna mai,de la Olănești.
Succes la finală!
Cu stimă,
Maestru FIDE,
Rusan Paul-Cristian