Robert Sighiartău: Asistăm la un haos general

Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău a adus o serie de critici măsurilor adoptate de Guvernul Tudose, precizând că efectele vor fi negative, iar măsurile nu ajută nicio categorie socială.

,,Partidul Național Liberal a decis inițierea unei moțiuni de cenzură. Astăzi, e singurul răspuns pe care îl putem da acestui guvern, care ne duce încet şi sigur într-o fundătură.

Măsurile adoptate nu au la bază niciun fel de calcul economic real, PSD încercând încă o dată să ascundă promisiunile lansate în urmă cu un an.

În acest moment guvernul nu mai are susținerea nimănui, cu excepția unei majorități personale din cadrul PSD. Avem datoria să oprim această aventură politică, fiindcă deja este mult prea mult pentru români.

Plătim rate mai mari, carburanți mai scumpi, iar prețul produselor agroalimentare e în creștere. Instabilitatea economică este confirmată de reacția şi trendul cursului de schimb şi de lipsa proiectelor de dezvoltare ale potențialilor investitori.

Suntem într-un moment complicat. Soluția politică este adoptarea de urgență a unei moțiuni de cenzură şi instalarea unui guvern competent în interesul tuturor”, e precizarea făcută de parlamentarul liberal.

Deputatul bistrițean a mai adăugat că revoluția fiscală a Guvernului este de fapt o revoluție a amatorilor, iar ,,Măsurile adoptate astăzi de către guvern confirmă faptul că guvernul PSD-ALDE nu are nicio direcție. Să iei decizii după care să chemi primarii la consultari, să amâni de pe o zi pe alta şedințele, fiindcă fiecare mai vine cu o idee, arată limpede că oamenii sunt complet depășiți de situație. Dacă mediul de afaceri, angajații, sindicatele şi societatea civilă îți spun că nu e bine ce faci, ai două opțiuni: ori te oprești, ori pleci.

Astazi, în mod cert, PSD nu mai are soluții indiferent de varianta pe care o vor aplica. Creșterea salariilor este compromisă, veniturile reale fiind în scădere prin creșterile de prețuri la produse. 450 000 de intreprinderi vor plăti impozite chiar dacă nu vor realiza profit sau vor face investiții, iar primăriile riscă să rămână fără bani din ianuarie.

Asistăm la un haos general. Nu există beneficii pentru nicio categorie socială, iar guvernul le transmite investitorilor mesajul: Nu veniți! La noi lucrurile sunt neclare şi nu ştim ce va fi!”.

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.