POLITICĂ

Robert Sighiartău: “Datoria noastră, a liberalilor, este să aducem laolaltă oamenii, speranţele şi toate energiile lor pozitive”

Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, a adresat un mesaj de 1 Decembrie, în care îşi exprimă speranţa că România îşi va construi un viitor şi românii vor trăi într-o ţară prosperă.

“De Ziua Centenarului, legământul nostru, al liberalilor, este să fim alături de români, să construim şi realizăm destinul României prospere, împlinită între democraţiile Vestului.

Astăzi este marea zi a sărbătorii noastre, a întregii suflări româneşti. Avem şansa istorică de a trăi şi a ne bucura împreună de Centenarul Marii Uniri.

Cuvinte mari s-au spus şi se vor mai spune. Mai mult decât cuvintele mari vorbesc însă cuvintele spuse din suflet şi cu respect pentru adevăr.

Ştiu că mulţi dintre compatrioţi şi-au dorit ca Anul Centenarului să fie marcat cu mai multe fapte şi mai puţin festivism de calitate îndoielnică, cu mai multă construcţie şi mai multe energii pozitive puse în slujba ţării, cu regăsirea valorilor naţionale autentice care au fost şi sunt mereu alături de cele moderne, astăzi ca şi acum o sută de ani.

Mulţi şi-au dorit toate acestea şi au fost dezamăgiţi de o guvernare vremelnică şi prea puţin capabilă să dea României, de Centenar, ceea ce merita. Poate unii nu mai văd acum calea de ieşire spre împlinirea viselor şi speranţelor. Toţi aceşti români trebuie să ştie că speranţa şi faptele ei bune lucrează zi de zi.

Speranţa este peste tot, reprezentată de mulţi dintre semenii noştri care îşi fac datoria la locul de muncă. Speranţa este acolo unde întreprinzătorii privaţi se luptă zilnic cu greutăţile şi fac producţie. Speranţa este acolo unde artiştii creează, profesorii formează conştiinţe şi educă suflete, medicii salvează vieţi. Speranţa este acolo unde primarii de ispravă – mulţi dintre ei liberali – şi-au adus localităţile la standarde comparabile cu cele din Occident. Oamenii şi faptele bune ale speranţei sunt peste tot în România Anului Centenar.

Datoria noastră, a liberalilor, este să aducem laolaltă oamenii, speranţele şi toate energiile lor pozitive. Să le dăm o viziune, un rost printr-o guvernare competentă, cu dragoste pentru România. Legământul pe care îl facem, în Ziua Centenarului, este să construim şi să realizăm destinul României prospere, care îşi respectă oamenii şi valorile, o Românie împlinită între democraţiile Vestului.

La mulţi ani, dragi români!

Dumnezeu să binecuvânteze România!”

Robert SIGHIARTĂU

Deputat PNL