ULTIMA ORĂ, ACTUALITATE

Robert Sighiartău: ,,Imediat după ședința solemnă dedicată memoriei regelui Mihai, deputații PSD și ALDE și-au dat jos măștile pioșeniei”

Secretarul general al PNL, deputatul Robert Sighiartău a declarat că parlamentarii puterii n-au așteptat până a doua zi, când era programat votul final pe statutul magistraților și modificările la legea ANI și au trecut rapid la vot în plen imediat după ședința solemnă în dedicată memoriei Regelui Mihai.

,,Ce s-a întâmplat în această seară de luni, în plenul Camerei, arată, încă o dată, că majoritatea PSD-ALDE, supusă bunului-plac al domnilor Dragnea și Tăriceanu, nu are nimic sfânt.

Imediat după ședința solemnă dedicată memoriei regelui Mihai, deputații PSD și ALDE și-au dat jos măștile pioșeniei și au trecut în grabă la executarea ordinului de asalt împotriva Justiției.
Au făcut primul pas spre controlul politic asupra judecătorilor și procurorilor prin votul final dat modificării legii privind statutul magistraților, nu înainte de a bifa o altă atrocitate legislativă: au șters, dintr-o singură mișcare, interdicțiile aplicate de ANI senatorilor și deputaților găsiți în conflict de interese în perioada 2007-2013.
Între timp, pesediștii și reprezentații ALDE din comisia condusă de Florin Iordache, autorul odioasei Ordonanțe 13, continuă cu zel masacrarea celorlalte legi ale justiției, fără să țină cont de vreo altă opinie care nu e pe linia ce le-a fost trasată.

Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu târăsc majoritatea PSD-ALDE într-o aventură politică periculoasă pentru soarta țării. Pun sub semnul întrebării chiar drumul României alături de partenerii strategici din Occident. Aici au ajuns din dorința disperată de a controla politic Justiția.

Fiecare zi în plus cu domnii Dragnea și Tăriceanu în înaltele funcții de președinți ai Camerei Deputaților și Senatului este o palmă dată demnității românilor, un afront adus partenerilor nostri strategici din Vest și o amenințare crescândă la adresa parcursului occidental al României”, a precizat deputatul liberal.