POLITICĂ

Robert Sighiartău, Secretar General PNL: Guvernarea PSD a stors România de viață

Deputatul bistrițean, Robert Sighiartău, secretarul general al PNL, a postat pe conturile sale de socializare, principalele obiective pe care și le propune în sesiunea parlamentară ce a început luni în Parlamentul României:

„Viață pentru România. Bătăliile mele în noua sesiune parlamentară :
E vremea faptelor. V-ați săturat, pe bună dreptate, de vorbe mari și goale.

A început noua sesiune a Parlamentului. Mă voi lupta pentru reușita unor propuneri legislative pe care le-am depus deja:

1)Eliminarea supraaccizei la carburanți. Propunerea legislativă e înaintată la Senat. Este o suprataxă oneroasă, impusă de pesediști și de ALDE, care a scumpit nu numai benzina și motorina, ci a generat un val de creșteri de prețuri.
Trebuie desființată. Mulțumesc miilor de compatrioți care au semnat petiția pentru eliminarea supraaccizei. Să văd ce parlamentari PSD și ALDE mai au obrazul să o susțină și cum mai dau ochii cu alegătorii.

2) Eliminarea supraimpozitării contractelor part-time. Propunerea legislativă este înaintată la Senat, la pachet cu eliminarea supraaccizei la carburanți. Suprataxarea contractelor part-time este o altă lovitură pe care PSD și ALDE au dat-o multor români care muncesc din greu și economiei private. Plătim în continuare impozite pentru ore de muncă inexistente. Orice persoană are dreptul să lucreze cât dorește, iar impozitarea trebuie făcută în corelație cu orele prestate lunar.

3) Indexarea alocațiilor pentru copii cu rata inflației. Propunerea mea se află la Cameră, blocată de pesediști la Comisia de muncă. Va fi deblocată și o vom duce la bun sfârșit. Ce-am început cu mărirea alocațiilor pentru copii trebuie continuat. Alocațiile mărite trebuie protejate de inflația pesedistă.

A venit și vremea proiectelor de amploare mai mare. Voi face public, curând, un program cu măsuri active pentru relansarea demografică, sprijinirea creșterii natalității – ”Viață pentru România”. Voi iniția consultări asupra acestui program cu asociațiile de părinți, cu ONG-uri din domeniu și cu toți cei interesați din țară și diaspora.

Guvernarea pesedistă a secătuit țara, a irosit bani publici, a marginalizat și alungat competențe. A stors România de viață. Atât cât pot eu, alături de colegii mei și de mulți dintre voi, mă voi lupta pentru viitorul copiilor noștri, pentru relansarea dinamicii sociale și economice. Contez pe sprijinul vostru! Viață pentru România!”

sursa: Facebook Robert Sighiartău