POLITICĂ

Robert Sighiartău, secretar general PNL: Supraacciza la carburanți a pornit valul scumpirilor

Deputatul bistrițean, Robert Sighiartău, secretarul general al PNL, spune într-o postare pe contul său personal de Facebook că se va lupta în Parlament pentru anularea supraaccizei la carburant.

“Cel mai mare rău pe care l-a făcut supraacciza pesediștilor a fost pornirea valului scumpirilor. Scumpirea carburanților se propagă automat în toate prețurile celorlalte produse.

După suprataxarea carburanților din toamna lui 2017, inflația aproape că s-a triplat în doar câteva luni. De la 1,2% ( august 2017) a crescut brusc la 3,3% (decembrie 2017).

Șirul scumpirilor nu s-a mai oprit de atunci. Coșul produselor de bază și ratele celor cu datorii la bănci s-au scumpit cu cel putin 30 la sută. O constatați zi de zi la rafturile magazinelor și în piețe. Prețul cartofului s-a majorat cu aproape 90% de când guvernează PSD-ALDE. Una din principalele cauze ale scumpirilor care vă amărăsc viața este suprataxarea carburanților. Mă voi lupta în Parlament pentru anularea supraacizei.Stă în puterea noastră să o anulăm. 

Semnați petiția online! Mii de români au făcut-o deja și le mulțumesc.”

sursa: Facebook Deputat de Bistrița-Năsăud