ACTUALITATE

Român ales primar în Germania

Un român a fost ales primar în Goerlitz, oraș din estul Germaniei, după ce l-a învins duminică în turul al doilea al alegerilor locale pe reprezentantul extremei drepte. Se numeşte Octavian Ursu şi s-a stabilit în 1990 în Görlitz. Românul este înscris în partidul de guvernământ CDU şi a reuşit să-l învingă pe politicianul de la AfD după ce acesta obţinuse cele mai multe voturi în primul tur.

Cine este Octavian Ursu și de ce este importantă victoria lui?
Octavian Ursu s-a născut în anul 1967 la București, este muzician, a absolvit Universitatea Națională de Muzică din București și a emigrat în Germania în anul 1990. A avut o carieră strălucită ca muzician, iar în anul 2009 s-a înscris în Uniunea Creștin Democrată, partidul de centru-dreapta membru al PPE, care conduce Germania începând din anul 2005 și a condus-o de multe ori înainte. În anul 2014 a devenit membru al Parlamentului regional din Saxonia, iar anul acesta a candidat pentru Primăria orașului Görlitz, oraș cu 56.000 de locuitori.

Victoria sa este foarte importantă, deoarece în turul al doilea al acestor alegeri, tur care s-a desfășurat astăzi, a avut de înfruntat candidatul extremei drepte. Pe 1 septembrie 2019 vor avea loc alegerile regionale în Saxonia, iar partidul de centru-dreapta și partidul extremist sunt umăr la umăr în ultimele sondaje. Vctoria lui Octavian Ursu este importantă; este un semnal și o speranță pentru o întreagă regiune de peste 4.00.000 de locuitori.

La Goerlitz s-au filmat filme celebre precum Inglorius Bastard.