LIFESTYLE

O româncă a reușit să impresioneze Parisul, cu mâncăruri tradiționale românești reinventate

Ecaterina Paraschiv, o româncă originară din București, a reușit să impresioneze Parisul. A deschis în 2017 la Paris Ibrik Café. Cafeneaua este numită după modul inedit în care se face cafeaua, adică la ibrik, un vas mic de cupru cu mâner care alimentează cafeaua nefiltrată într-o tavă de nisip fierbinte, o practică inițial dezvoltată în Turcia. Băuturile sale tradiționale și un meniu frumos de mâncăruri proaspete din Balcani, umplute cu legume și culori strălucitoare, au devenit un hit pentru clienții din Paris.
În 2018 împreună cu doi chefi români, Ovidiu Malisevschi și Bogdan Alexandrescu, au deschis un nou restaurant concentrat pe preparate din bucătăria românească și mediteraneană, dar după cum sugerează și numele, cafeaua tradițională ibrik este încă în meniu.

Restaurantul Ibrik Kitchen este deschis de la începutul lunii decembrie 2018, aflându-se la câțiva pași de cafeneaua originală, 9 rue de Mulhouse, 75002 Paris.
Deși este recent deschis, de doar câteva luni, Revista Vogue, situează localul IBRIK Kitchen, printre cele “cinci restaurante ale momentului din Paris”, conform de-corina.ro.

Ovidiu Malișevschi a studiat la celebra școală Le Cordon Bleu, apoi a întreprins cu simț de răspundere stagiu cu Frederic Simonin și a lucrat în restaurantul La Dame de Pic, ce aparține Chef Anne-Sophie Pic (este a patra femeie-Chef care a câștigat 3 stele Michelin cu restaurantul Maison Pic; a câștigat, de altfel, și Best Female Chef – The World’s 50 Best Restaurants 2011). A participat, în trecere, la emisiunea “Chefi la Cutite” când a venit în țară, menționează de-corina.ro.

Bogdan Alexandrescu, pasionat de zona de food style, finalist în primul sezon “Masterchef”, a studiat la l’Ecole Pratique des Hautes Etudes du Goût din Paris, conform de-corina.ro.

Bucătarii Bogdan Alexandrescu și Ovidiu Malisevschi gătesc mâncăruri românești care te transportă direct în Munții Carpați: pastramă delicioasă de carne de vită servită sub fum – clopot plin cu sfoară de trufe negre,  sarmale delicioase cu carne de porc, servite cu mămăligă la grătar, mititei, papanași cu smântână și dulceață, tortul de fistic, cu glazură de lămâie și petale de trandafir. În ceea ce privește băuturile, ai de unde alege: cocktailuri, ouzo, vinuri.

Fotografia postată de IBRIK.

Fotografia postată de IBRIK.

Fotografia postată de IBRIK.

Fotografia postată de IBRIK.

Fotografia postată de IBRIK Kitchen.

Fotografia postată de IBRIK.

Fotografia postată de IBRIK.Fotografia postată de IBRIK.

Fotografia postată de IBRIK.