ACTUALITATE, LIFESTYLE

Româncă decorată de regele Spaniei

Regele Felipe VI a acordat, vineri, Ordinul de Merit Civil unui număr de 24 de „cetățeni exemplari”, iar printre ei s-a numărat și o româncă, Mihaela Alice Cozma, care este șofer de ambulanță în orașul Almedranlejo, aflat în provincia spaniolă Extremadura, relatează publicația locală Canal Extremadura. „O zi pentru recunoaștere și recunoștință față de oamenii care, cu munca lor zilnică, efortul și dăruirea lor, aproape întotdeauna în tăcere, servesc în mod exemplar societatea din care fac parte”.

Așa a descris regele Felip VI ceremonia, în cadrul căreia 24 de oameni – 16 femei și 8 bărbați, cu vârste cuprinse între 30 și 74 de ani – au fost decorați. Evenimentul a fost organizat cu ocazia celei de-a șaptea aniversări a urcării sale pe tronul Spaniei, iar la ceremonia de la Palatul Regal din Madrid au fost prezente și regina Letizia, precum și prințesele Leonor și Sofia. Iar printre cei care au fost decorați s-a numărat și românca Mihaela Alice Cozma, care trăiește de 14 ani în Spania. Nici în cele mai frumoase visuri nu credeam că voi trăi asta! Mihaela Alice Cozma Mihaela, în dreapta, alături de Regele Felipe, Regina Letizia și prințesele Leonor și Sofia.

Mihaela, șofer voluntar de ambulanță Născută în 1988 în România, Mihaela și-a pierdut mama, Liliana, în copilărie, iar în 2007, când încă nu împlinise 19 ani, a ajuns în Spania. Aici a muncit din greu și a reușit să aibă propriul bar, timp de 8 ani, perioadă în care a studiat și a obținut permisul de conducere pentru toate categoriile. În barul ei a aflat despre activitatea de voluntariat în Crucea Roșie spaniolă și a luat decizia de a se înscrie, împreună cu cea mai bună prietenă a sa, la cursurile de transport medical auxiliar. Mihaela, în ambulanța pe care o conduce.