POLITICĂ

,,România are toate elementele necesare pentru a deveni una dintre cele mai dezvoltate din Europa”. Ce ne oprește?

Frans Timmermans, prim vice-preşedintele Comisiei Europene, este de părere că România este o țară care la prima vedere are toate elementele necesare pentru a deveni una dintre cele mai dezvoltate din Europa, însă e ținută pe loc de faptul ca nu există suficienți oameni cinstiti și competenți care să o administreze:
„Problema Romaniei este una tipica pentru țările din Lumea a Treia, adică pentru acele țări din Africa și Asia care, deși sunt pline de resurse naturale, se zbat în cea mai cruntă sărăcie din cauza prostiei și a hoției care colcăie în acele țări.
Deși părea că mergeti pe drumul cel bun, în ultimul an ați regresat enorm din cauza resursei umane de proastă calitate care a ajuns în fruntea țării.
Această resursă umană e de o calitate atât de jalnică încât reprezentanții ei, după ce că sunt hoți, sunt atât de proști încât își închipuie că pot păcăli pe toată lumea, deși ei nu sunt capabili să comunice nici măcar în limba maternă.
Mai elegant de atât, nu știu cum să o spun, dar totusi o voi face:
Problema României e ca unul din trei pesediști e la fel de corupt ca ceilalti doi!
Dacă nici acum nu pricepeti, înseamnă că nu mai e nimic de făcut, vă salut și n-am cuvinte! Nimeni nu vă poate face binele cu forța…”