România Cum a ajuns Dragnea la judecata baronilor PSD

Nume grele din PSD au semnat scrisoarea prin care îi e cerută demisia lui Liviu Dragnea, acesta fiind acuzat că şi-a debarcat propriile guverne, că trage partidul în jos din cauza problemelor sale penale şi că ia decizii după bunul plac, ignorând vocea liderilor din teritoriu.

Trei dintre cei mai importanţi social-democraţi, Paul Stănescu (vicepremier şi vicepreşedinte al PSD), Gabriela Firea (primar general al Capitalei şi vicepreşedinte PSD) şi Adrian Ţuţuianu (vicepreşedinte PSD), au semnat o scrisoare deschisă în care îi cer lui Liviu Dragnea să-şi dea demisia de la şefia PSD şi de la preşedinţia Camerei Deputaţilor. Cei trei au semnat în numele unui „comitet de iniţiativă“ și prezintă nouă probleme cu care se confruntă PSD din cauza preşedintelui de partid. În primul rând, liderului PSD i se reproşează că a decis singur cine să fie premierii daţi de PSD şi că tot singur a fost cel care a gândit schimbările guvernelor PSD, fiind folosită inclusiv o moţiune de cenzură împotriva propriei echipe, lucru nemaiîntâlnit până la acel moment. „Moţiunea de cenzură împotriva propriului guvern, instalarea a nu mai puţin de trei guverne în 19 luni, schimbările neexplicate ale unor miniştri sunt elemente percepute în mod negativ de electoratul PSD“, au precizat contestatarii preşedintelui PSD.

De asemenea, lui Dragnea îi e atrasă atenţia că PSD a ajuns să poarte prea multe lupte politice. „PSD se află într-un război permanent, purtat pe prea multe fronturi, cu o parte importantă a societăţii româneşti: preşedintele României, partidele politice din opoziţie, SRI, SPP, Ministerul Public, DNA, societatea civilă etc“, se mai arată în scrisoare.

Dragnea atacă

De altfel, acest punct l-a făcut pe Dragnea să aibă şi o răbufnire la adresa colegilor săi, sugerând că aceştia vor să facă pact exact cu instituţiile din aşa-zisul „stat paralel“. „Care este cea mai mare supărare din acea scrisoare: să nu ne mai certăm cu Iohannis, de fapt, să ne aliniem cu Iohannis, cu SRI, cu SPP, cu DNA şi cu partidele de opoziţie. Eu, ca preşedinte, nu pot să duc şi nu voi duce acest partid să devină o unealtă a acestor instituţii care nu trebuie să se implice în politică“, a afirmat Dragnea.

Contestatarii preşedintelui mai atrag atenţia că problemele penale ale lui Dragnea trag partidul în jos, PSD ajungând în sondaje la 25-30%, în timp ce şeful partidului se bucură de o cotă de încredere de 7-12%, fiind cel mai contestat lider social-democrat din ultimii ani. Cei trei au precizat că sunt în favoarea schimbărilor în Justiţie, inclusiv pentru amnistie şi graţiere, dar doar prin cale parlamentară şi dezbateri serioase.

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.