ACTUALITATE

România își începe azi aventura la CM de handbal feminin. Update: Romania-Paraguay 29-17

de Mihai Sarmășan

România debutează astăzi la Campionatul Mondial de handbal feminin având un start mai mult decât accesibil în compania echipei din Paraguay. Cele două naționale joacă în meciul de deschidere al Grupei A, care se desfășoară la Trier (Germania) începand cu ora 15.00.

România se află într-o perioadă de reconstrucție, după ce mai multe jucătoare cu experiență s-au retras de la echipa națională în ultimul an și jumătate. Totul se construiește azi în jurul Cristinei Neagu și Valentinei Ardean-Elisei, singurele handbaliste care au număr de participări la turneele finale format din două cifre. România se prezintă cu o echipă destul de tânără, care are o medie de vârstă de 25 de ani. Nu mai puțin de 9 jucătoare sunt la primul Mondial din carieră, dar în același timp 12 fete din lot au jucat la Campionatul European de anul trecut, unde naționala a încheiat pe locul 5.

Federația Română de Handbal și-a stabilit ca obiectiv o clasare pe locurile 1-6, ceea ce înseamnă că România trebuie să ajungă cel puțin în sferturile de finală. Înaintea turneului final, tricolorele au arătat că mai au încă multe lucruri la punct, după ce au pierdut clar cu Polonia la Trofeul Carpați, scor 21-27, dar au ajuns la Trier cu un moral bun după ce au învins Brazilia cu 24-23. România pornește Campionatul Mondial de pe locul 3, după medalia cucerită în 2017. Un prim ”7” al naționalei arartă astfel: Dedu – Ardean, Neagu, Buceschi, Geiger, Udriștioiu, Pintea.

Paraguay s-a calificat la Campionatul Mondial, după ce în vară a terminat pe locul 3 la Campionatul PanAmerican, reușind să ia fața naționalelor Uruguay și Chile. Sud-americancele asigură o pată de culoare pentru turneul final din Germania, se prezintă cu șapte jucătoare până în 21 de ani, dar au în cadrul echipei și jucătoare cu ceva experiență, după participarea la Mondialul din 2013.

În grupa României, pe lângă echipa din Paraguay se mai află naționalele din Slovenia, Spania, Angola și Franța.