ACTUALITATE

România joacă astăzi împotriva Angolei pentru a-și consolida poziţia de lider în grupa de la CM

de Mihai Sărmăşan

România își continuă aventura la Campionatul Mondial de handbal feminin din Germania cu o partidă împotriva Angolei, programată în această seară de la ora 19:00. România și-a asigurat calificarea matematică în optimile de finală după numai trei meciuri. Echipa condusă de Martin Ambros a câștigat toate jocurile de până acum, dar caracteristicele au fost diferite.

Partida cu Paraguay a fost una de teste, în cea cu Slovenia a arătat foarte bine în atac, iar în cea cu Spania a impresionat în apărare. Cu fiecare victorie în parte, nivelul de încredere din sânul lotului a crescut generos, astfel că azi vorbim de o echipă care stă foarte bine mental, capabilă să rezolve destule situații dificile. Cristina Florianu este singura handbalistă din lot care se resimte după jocul cu Spania, ca urmare a loviturii la cap. Și alte jucătoare importante din echipă ar putea fi menajate cu Angola, mai ales dacă lucrurile vor merge bine din punct de vedere al scorului.

Angola este la polul opus cu România, în sensul că nu mai are nicio șansă de calificare în optimi. Africancele au jucat bine vreo 40-45 de minute în toate cele trei jocuri de până acum, dar nu au avut suficientă ,,benzină” pentru a duce meciurile la bun sfârșit și din punct de vedere al punctelor obținute. Echipa este antrenată de danezul Soubak, cel care a condus Brazilia spre titlul Mondial în 2013. Portarul Teresa Almeida, o jucătoare care cântărește aproximativ 100 de kilograme și care i-a oferit României clipe amare la Jocurile Olimpice de anul trecut, nu este prezentă la Campionatul Mondial. Angola are însă o altă handbalistă care impresionează prin fizic, Albertina Kassoma, care aduce puțin și cu celebrul fotbalist Valderrama, din punct de vedere al podoabei capilare generoase.

Meciul dintre România și Angola poate fi urmărit în direct pe canalul Telekom Sport 1, în această seară începând cu ora 19.00.