ACTUALITATE

România – Spania meciul în care tehnicianul iberic al naţionalei noastre Martin Ambros înfruntă naţionala ţării natale. UPDATE: România – Spania 19-17

de Mihai Sărmăşan

România susține în această seară de la ora 21:30, în compania Spaniei, al treilea meci de la Campionatul Mondial de handbal feminin. Jocul va oferi, probabil, o primă măsură a valorii naționalei la acest turneu final din Germania, având în vedere că Spania este o echipă cu ceva pretenții la această competiție. România și Spania sunt deja adversare de tradiție la turneele finale și în principiu și-au cam împărțit victoriile, când au câștigat tricolorele, când ibericele.

România are maximum de puncte după primele două jocuri la Campionatul Mondial. Succesul doi obținut cu Slovenia (scor 31-28) a fost însă unul cu totul special, având în vedere că tricolorele au reușit pe parcurs să refacă un handicap de 5 goluri. A fost partida în care Cristina Neagu a ieșit în evidență cu 10 goluri, dar și alte handbaliste din echipă, precum Crina Pintea, Valentina Ardean Elisei, Aneta Udriștioiu și Eliza Buceschi au avut un aport important la realizarea victoriei.

Spania, la fel ca și România, are maximum de puncte după primele două meciuri, dar a jucat, teoretic, și cu cele mai slabe adversare din grupă și la fel ca și reprezentativa tricoloră, ibericele sunt într-un proces de reconstrucție. Din echipa care învingea România la Mondialul din 2015 (scor 26-18), Spania are și azi 8 jucătoare, în frunte cu Carmen Martin, Alexandrina Barbosa și Nerea Pena. La meciul anterior împotriva statului Paraguay, selecționerul spaniol Carlos Viver și-a odihnit titularele, astfel că Spania a avut cu prima garnitură o zi în plus de odihnă. Nu sunt semnalate probleme medicale în lot, astfel că este de așteptat ca adversara României să alinieze toate vedetele.

Meciul dintre România și Spania poate fi urmărit în direct pe canalul Telekom Sport 1, în această seară începând cu ora 21.30.