ACTUALITATE, DIN TRANSILVANIA, OPINII

România văzută de jurnaliștii străini: ,,Cluj-Napoca și Oradea ne-au lăsat o impresie deosebită”

Deși au fost mai multe încercări de a face cunoscute frumusețile țării, România a rămas o destinație despre care se știe încă prea puțin în Europa. Cu câteva luni înainte de a prelua președinția Consiliului Uniunii Europene, un grup de jurnaliști străini a fost invitat de oficiali să vadă că avem și noi ce oferi. Oradea și Cluj-Napoca au fost destinațiile alese.

Oradea. Unul dintre orașele cele mai frumoase ale României și cu cea mai bună absorbție a fondurilor europene. În 8 ani, s-au investit acolo peste 240 de milioane de euro.

Marco este de 15 ani jurnalist și lucrează pentru publicația italiană “La Stampa”, acum din Bruxelles. E impresionat de clădirile monument istoric din Piața Unirii din Oradea.

Cetatea istorică Oradea, de unde au fost respinse atacurile turcilor și tătarilor, e cea mai admirată de oaspeții jurnaliști.

Cluj-Napoca a fost a doua destinație a turiștilor cu simț critic. Orașul cu catedrale istorice, cafenele, cu mulți tineri le-a făcut o impresie neașteptată.

O vizită prin Cluj nu se poate încheia fără o plimbare relaxantă pe aleile grădinii botanice Alexandru Borza. Cele 14 hectare de teren din inima orașului găzduiesc peste 10 mii de plante exotice din întreaga lume. Le puteți admira pe toate în voie.

Un alt grup de jurnaliști din Europa va veni la sfârșitul săptămânii viitoare în România, pentru a descoperi Delta Dunării.